Играта Minecraft не само е жива, но около нея се случват интересни неща. На конференцията MineCon Earth компанията Mojang съобщи доста неща, но най-голямата новина беше за нещо, което няма да се случи. Microsoft и Mojang ще забавят големия ъпдейт на графиката на популярната сендбокс игра, както и междуплатформения мултиплейър режим за необявена дата през следващата година. За съжаление на феновете, компаниите не дават обяснение какво е наложило това забавяне, но изглежда сякаш и двата пакета просто не са напълно готови. 

Все пак играта ще получи добавки, като най-голямата и важна от тях се нарича Update Acquatic и подобрява подводните приключения. Обновлението включва нов физичен модел на поведението под вода - плаваемост, както и нови водни обитатели - делфини, подводни оръжия и др. За този ъпдейт също няма точна дата, но се очаква той да се появи до края на тази година. 

Разбира се, всичко това надали ще развълнува хардкор играчите в Minecraft, тъй като повечето промени са козметични в игра, която така или иначе не разчита на невероятни графики.