С Bloxels децата могат да създадат своя собствена видеоигра по „Междузвездни войни“

Съществуват редица приложения и игри, чиято основна цел е да научат децата да програмират. Не всички обаче са свързани със звездно партньорство за интелектуална собственост. Но именно такава е ситуацията при Bloxels, система за разработване на видеоигри на Pixel Press, чиято цел е да научи децата да създават съдържание. Тази седмица Pixel Press и компанията за играчки Mattel обявиха, че ще си сътрудничат за представянето на версия на Bloxels по „Междузвездни войни“. Нейната цена ще бъде 50 долара.

Давайки на децата възможност сами да творят, Bloxels цели да ги научи как се създава дизайн на видеоигра и как се разказва история. Платформата „създай и играй“ позволява на малчуганите да направят своите игри като използват оцветени блокове. След това те могат да ги поставят в различни популярни места от „Междузвездни войни“: като Хот, Мос Ейсли или Звездата на смъртта.

Със сигурност това ще донесе голям успех за Bloxels. „Междузвездни войни“ е един от най-големите франчайз бизнеси и е добре да се види, че неговата огромна популярност се използва за нещо полезно. В крайна сметка има по-голяма вероятност децата да проявят интерес към кодирането, когато то е свързано с нещо, което обичат.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.