Бивш служител на Valve публикува хипотетичен сюжет на Half-Life 3

Half-Life 3 най-сетне е тук. Или беше Half-Life 2: Episode 3…? Трудно е да секаже, но във всички случаи новината пристига така, както повечето запознати с историята на заглавието я очакват: подшушната изненада, дочута малките часове на денонощието. Единственият проблем е, че няма такава игра…

Вместо това фантастът Марк Уидлоу – автор на историята на Half-Life, публикува в блога си текст, който може да се разглежда като хипотетичен сюжет на така и не появилия се на бял свят трети епизод на известната поредица.

Материалът е озаглавен “Послание 3”, като имената и половете на героите в него са променени. В него са налице персонажите Гърти Фримонт и Ели Вант (които сега са жени), както и Алекс Вант (мъж). Те са в основата на действието, което Уидлоу описва като “кадър от мечта, която имах преди много години”.

Разбира се, самият той никъде не прави връзка с Half-Life, така че потенциалните връзки с игрите от поредицата трябва да се възприемат с известна доза скептицизъм.

Имайки предвид, че по всяка вероятност Half-Life 3 никога няма да стане реалност, настоящият текст от Уидлоу може да се окаже най-официалната информация, касаеща третия епизод, която някога е излизала. Действието в него се доближава доста до събитията от втората част от поредицата. Споменава се за пътуващ във времето кораб, за финална битка с минимални шансове за победа, както за съдбата на “Гърти Фримонт”.

Посланието на Марк Уидлоу е сравнително кратко и може да бъде прочетено тук.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.