Завърши турнирът Sandberg Challenge, ето и победителите

След изиграване на всички срещи от турнира Sandberg Challenge, това е отборът на ЕZ4BULGAR, който се наложи над FragXpress Gaming в динамичен финал на три карти.

След изиграване на всички срещи от турнира Sandberg Challenge, това е отборът на ЕZ4BULGAR, който се наложи над FragXpress Gaming в динамичен финал на три карти. С тази победа ЕZ4BULGAR печелят голямата награда, предоставена от Sandberg, както и highlight видео, направено от най-добрия Movie Maker в България - Антон "Molen" Коев. Финалите се играха в събота (29.04) във формат BO3 и бяха излъчвани в Twitch канала на esports.bg с коментар от Niku.


Финалите в събота започнаха с първия полуфинал между FragXpress Gaming и Sick.Aim. Думата “равностоен” описва най-добре мача, който двата отбора изиграха:

Карта #1 (Overpass, запис) започна добре за FragXpress, които спечелиха първата половина с 10 на 5 като контра-терористи. Във втората половина нещата тръгнаха в противоположната посока - Sick.Aim спечелиха първите 5 рунда и направиха резултата 10 на 10. При резултат 12 на 12 обаче FragXpress поеха инициативата и след 4 поредни рунда затвориха Overpass с резултат 16 на 12.

Карта #2 беше Тrain (запис) и именно на нея се случи най-интересното. FragXpress поведоха с 12 на 3 като контра-терористи, след което Sick.Aim постигнаха същия резултат във втората половина, което доведе до продължения. Надали обаче някой е предполагал, че продълженията ще бъдат цели 5 на брой. В крайна сметка, в продължение #5, FragXpress успяха да спечелят картата с 31 на 28 и с краен резултат 2 на 0 карти се класираха за финала.

Вторият полуфинал срещна отборите на ЕZ4BULGAR и Win-Streak.gg и беше пълна противоположност на първия. Докато първият полуфинал може да бъде описан с думата "равностоен", то мачът между EZ4BULGAR и Win-Streak може да се нарече "едностранен". EZ4BULGAR доминираха от начало до край, печелейки Mirage с 16 на 0 (запис) и Cobblestone с 16 на 3 (запис). Така те с лекота станаха вторият финалист.

След двата полуфинала логично дойде време за кулминацията на турнира. FragXpress Gaming се изправиха срещу EZ4BULGAR в мач за първото място и голямата награда - геймърски мишки от серията Sandberg Sniper:

Първата карта (Overpass, запис) беше едно показно за добра игра от отбора на EZ4BULGAR. Те не изпуснаха водачеството, затваряйки картата с резултат 16 на 5.

Втората карта (Cache, запис) беше белязана от технически проблеми, които обаче не нарушиха заряда на срещата. След като на отборите се наложи да почакат при резултат 2 на 2, играта продължи с нормални темпове. След техническата пауза FragXpress Gaming постепенно натрупаха предимство в резултата, като първата половина завърши с 10 на 5 в тяхна полза. Те увеличиха преднината си във втората половина до 14 на 6, когато EZ4BULGAR започнаха да се връщат в играта. При резултат 14 на 11, отборът на FragXpress спечели eco рунд, който се оказа решаващ. Те спечелиха и последвалия рунд, с което затвориха картата с 16 на 11 и вкараха мача в решаваща трета карта.

Всичко се решаваше на Cobblestone (запис). Картата започна добре за EZ4BULGAR, които поведоха с 2 на 0, но в рунд #3 dustman от FragXpress направи впечатляващ ACE от 2v4 ситуация, с което спечели първия рунд за отбора си. Това обаче не спря устрема на EZ4BULGAR и те увеличиха аванса си до 9 на 2, с изумителен 1v2 clutch в 10-ия рунд, завършен с ninja defuse от coqtail. FragXpress Gaming все пак успяха да изравнят резултата на 9 на 9, но, водени от KriP, EZ4BULGAR си върнаха преднината в следващите рундове. При резултат 13 на 10 за EZ4BULGAR, Moulinn спечели 1v2 clutch, с което донесе 14-ия рунд за отбора си. Малко след това дойде и краят на мача - ЕZ4BULGAR спечелиха Cobblestone с 16 на 11. Така с краен резултат 2 на 1 карти, те спечелиха финала и завоюваха първото място на Sandberg Challenge.


Завърши турнирът Sandberg Challenge, ето и победителите

© PCWorld България, pcworld

ЕZ4BULGAR печелят 5 броя мишки Sandberg Sniper и highlight видео специално изработено за тях от Molen. За второто място FragXpress също получават награда - 5 броя мишки Sandberg Eliminator.

още по темата

Sandberg Savage Headset 7.1 USB – леки и удобни слушалки

Достъпни и качествени гейминг слушалки
03.12.2019 / 12:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.