Разработвана в България игра набира сериозна популярност

Phoenix Point е второто самостоятелно заглавие, което ветеранът в индустрията – Julian Gollop – създава у нас

Игра на българското софтуерно студио Snapshot Games събра над $300 000 или 540 хил. лева за по-малко от 24 часа. Phoenix Point беше пусната за подкрепа от фенове в 19 ч. вчера 25.04, като до края на кампанията й има цели 42 дни.

Ветеранът в гейм индустрията Julian Gollop е избрал България за своята дейност преди повече от 10 години и това е втората игра, разработена от него и софийския му екип.

Разработчиците създават предстоящата походова стратегия от офиса си в София и са уверени в качествата на своята творба. Това е и причината да си сложат иначе амбициозната цел от $500 000, които да съберат от почитатели, вместо да се договорят с голяма корпорация.

Предишната игра, направена на нашенска територия от Julian Gollop, събра над $200 000 в платформата за публично финансиране Kickstarter - заглавието й е Chaos Reborn.

Концепция       

Новият проект на местното студио – Phoenix Point – разказва за пост-апокалиптичен свят, в който извънземна раса превзема планетата ни и малкото оцелели хора се опитват да отвърнат на удара.  Увличащата атмосфера е вече добре позната на аудиторията и е известна благодарение на игри, създадени от Gollop преди повече от две десетилетия. Самият Julian Gollop нарича Phoenix Point „духовен наследник на оригиналния X-COM” – една от легендарните игри на британския гейм дизайнер.


Разработвана в България игра набира сериозна популярност

© PCWorld България, pcworld

Планът за пускане на играта предвижда това да се случи в края на 2018 г., като за целта екипът на Julian Gollop трябва значително да се разрасне.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.