Скоро може да видим и „нестандартен“ мобилен шутър Call of Duty

По него започват да работят създателите на Candy Crush Saga от студиото King Digital Entertainment, което от 2015 г. е собственост на Activision Blizzard. Описанието, съпровождащо множеството отворени позиции за работа в компанията, обаче засега не казва кой знае колко за самия проект.

Успешният игрови франчайз Call of Duty вече наброи толкова много издания, че едва ли вече можем да се сетим за всичките, но по всичко личи, че в близко бъдеще култовия шутър ще се сдобие и с мобилен вариант. Във всеки случай, над такъв изглежда работи известното със своя мобилен хит Candy Crush Saga студио King Digital Entertainment, което през 2015 г. беше купено от Activision Blizzard за $5,9 млрд. В описанието на проекта, съпровождащ множеството отворени позиции за работа в Стокхолмското студио на King, се говори за стремежа на компанията „да преобразува най-добрия конзолен опит, който почитателите на франчайза познават и обичат, като същевременно преосмисли жанра и разкрие нови възможности за мобилните устройства“.

Това, разбира се, е достатъчно общо описание, за да не ни казва кой знае какво за самата игра, но изглежда тези мобилна Call of Duty ще бъде истинският дебютен проект за компанията King, която през цялото това време под крилото на Activision досега работеше основно над примитивни условно-безплатни мобилни игри. В случай на успех обаче, това може да стане и пропуск на студиото към евентуално „мобилизиране“ и на други популярни сега в РС средите франчайзи като например Destiny и Overwatch.

За съжаление, за самата мобилна игра по мотиви от Call of Duty засега не се знае почти нищо от интересните детайли – нито срокове за пускане, нито поддържани платформи, нито дори конкретен жанр. Съобщава се само, че разработката се прави съвместно с компанията-майка Activision Blizzard. Споменава се също, че на разработчиците ще се предоставя „възможност да мислят нестандартно“, както и „поощрения за пренос на разработки и натрупан опит от други проекти с цел получаване на неочаквани резултати“.

Дали обаче всичко това ще ни донесе и достатъчно „нестандартен“ мобилен шутър Call of Duty?

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.