Вижте кадри от новите игри за VR шлемовете Oculus Rift и Gear VR (видео)

Много от показаните по време на конференцията GDC 2017 гейм проекти за шлемове за виртуална реалност ще станат достъпни още до края на настоящата година.

Това, че GDC е конференция на гейм разработчици съвсем не значи, че там няма интересни новости и за редовите гейм потребители. Всъщност тазгодишното издание на шоуто е първото, на което могат да присъстват и потребители. А щастливците, които успяха да се доберат до GDC 2017 имаха възможност да видят първи много от предсатоящите игрови заглавия, голяма част от които, разбира се, са предназначени за така модерната напоследък виртуална реалност.

Компанията Oculus например показа кадри от няколко нови игри, предназначени за VR хедсетите Oculus Rift и Gear VR. Голяма част от тях би трябвало да станат достъпни още преди края на настоящата година. Предлагаме ви кратко резюме на някои от водещите заглавия, плюс скрийншоти и/или видео кадри от тях.

Augmented Empireтова е стратегическа ролева игра за Gear VR, която има нещо общо както с XCOM, така и с Mass Effect 2. В нея разработчиците обещават да реализират „по-дълбоки изживявания от всякога досега“.


Вижте кадри от новите игри за VR шлемовете Oculus Rift и Gear VR (видео)

© PCWorld България, pcworld

Blade & Soul: Table Arena представлява колекционерска картова игра, допълнена с елементи на стратегия в реално време. Този проект е предназначен за шлема Oculus Rift и контролера Touch. Това е и първият проект на студиото NCFSoft за VR устройства.

Brass Tacticsоще една стратегия за виртуалния свят, която също е предназначена за VR тандема Oculus Rift + Touch. Играта е многопотребителска и ще позволява на геймърите да се сражават с опонентите си, контролирайки огромни армии. С разработката й се занимава студиото Hidden Path Entertainment.

From Other Suns – „процедурно-генерируемо космическо приключение“. Така разработчиците описват това заглавие, в което геймърите могат заедно с приятели да обслужват космическите си кораби, с които ще посещават други светове и да провеждат кръвопролитни битки с чуждоцземци. И тази игра е създадена за шлема Oculus Rift и контролера Touch.

Mages Taleтова вече е екшън игра, в която геймърите ще се сблъскват с различни виртуални врагове. За визуализирането им ще помага хедсетът Oculus Rift, а за побеждаването им - контролерът Touch. С разработката пък се занимава inXile Entertainment.


Вижте кадри от новите игри за VR шлемовете Oculus Rift и Gear VR (видео)

© PCWorld България, pcworld

Играта Term1nal за Gear VR попада в жанра Stealth. В нея геймърите ще трябва да се преквалифицират в хакери и да се възползват от ралзични роботи, за да проникнат в комплекса на голяма корпорация.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.