Pokémon GO с над 100 милиона изтегляния през Google Play за месец

Изглежда фактът, че поколението фенове на Pokémon, което се радва на анимираните герои от 90-те години вече е на 20-30 години и със смартфон в ръка допринася значително за огромния успех

Pokemon манията придобива сериозни размери, а наоколо има всевъзможни новини за тази мания. Изглежда популярната игра успешно завладява целия свят, с изключение на Иран където беше забранена. Фактът че играта е безплатна и се радва на подобно разпространение води и до сериозни резултати за разработчика Niantic.

Pokémon GO вече е с над 100 милиона изтегляния от Play Store, постижение за период от един месец.

Изглежда фактът, че поколението фенове на Pokémon, което се радва на анимираните герои от 90-те години вече е на 20-30 години и със смартфон в ръка допринася значително за огромния успех. Освен това Niantic постоянно разширява наличността на играта – в Северна и Южна Америка, най-големите пазари в Европа, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Хонг Конг, а от изминалия уикенд и Югоизточна Азия. Към този момент няколко са по-големите пазари без официален старт на играта – Близкия Изток, Африка, Индия и Корея.

Niantic постепенно оправя и първоначалните проблеми с приложението. Сериозно обновление подобри проблемите с производителността премахвайки натоварващи взаимодействия със сървърите и блокирайки външни инструменти. Очаква се в бъдеще да бъдат добавени дори спонсорирани локации и др.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.