Разликата между обещания и реалност в графиката на пет популярни игри

Кратко аматьорско видео показва как Ubisoft умишлено влошава графиката в игрите в сравнение с тази, която показва при техните първоначални представяния.

Случаите на т,нар. даунгрейд на графиката в много от съвременните игри не са кой знае каква сензация в днешно време, когато конкуренцията в геймърския сегмент е безпощадна. Затова понякога компаниите разработчици показват на официалните мероприятие зрелищни графични сцени и впечатляващи картини, които след това никой не вижда във финалните версии на самите игри – най-вече за да могат те да бъдат играни без проблеми на наличния хардуер.

По принцип всички отделни случаи на такъв графичен даунгрейд в игрите на някои компании като Ubisoft (но и не само) са добре известни, но събрани наведнъж наистина впечатляват, особено като се има предвид, че именно класната графика е сред основните причини да се говори за въпросните игри.

Този труд си е направил един YouTube потребител, който е събрал на едно място “официални” и действителни кадри от игри като Watch dogs, The Division, Rainbow Six Siege, Far Cry 3, Far Cry 4 — заглавия, които са само част от списъка с игри, чиято графика е значително влощена в сравнение с показаната при презентациите им.

Както се вижда, по-голямата част от реалистичността на картината се прави от осветлението, сенките, частиците и множеството дребни детайли, които, уви, изчезват във финалните версии на игрите.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.