Видео на деня: Игрите през май (и по-нататък) в трейлъри и анонси

Повече от половин дузина нови дебютни, анонси и геймплейни видео клипове ни дават добра представа за това, което можем да очакваме от някои от топ игрите с предстоящи дебюти през май и по-нататък през годината.

Месец май от 2016-а ще бъде много шедър на геймърски забавления и то не само заради предстоящите LAN финали на турнирите от програмата Game Ninja 2016, които ще се проведат на 7-и май в Зала 3 на НДК, а и защото през следващите дни предстоят дебютите на много от големите гейм проекти на годината. Повечето от тях си заслужават вниманието, затова, макар и с риск да пропуснем нещо интересно, решихме да обобщим набързо най-новата информация за излизащите през този месец заглавия … а и не само през него. Всъщност голяма част от тази информация от последните дни идва под формата на видео, а то, както всички знаем, говори повече от всякакви думи, затова ще ограничим коментарите до минимум.

На специално мероприятие на 6 май в Лондон компаниите EA и DICE ще анонсират петата част от поредицата Battlefield. В желанието си да изпревари по някакъв начин конкуренцията Activision побърза да привлече вниманието към своя хитов франчайз Call of Duty, слухове за който циркулират от доста време в Мрежата заедно с два кратки видео тийзъра. Сега обаче беше публикуван и пълноценен 3-минутен трейлър на Call of Duty: Infinite Warfare, в който се виждат доста подробности от играта, която трябва да излезе на 4 ноември. Както става ясно от видеото по-долу, ще има и космически битки.

Междувременно компанията 2К Games пусне премиерен клип за новия шутър Battleborn, разработен от студиото Gearbox, което се прочу с Borderlands. Играта Battleborn обаче е малко по-друга бира – тя представлява коменден шутър, който черпи вдъхновение от МОВА жанра. Към момента в играта присъстват 25 персонажа, а още 5 ще бъдат добавени безплатно след излизането на заглавието. Като се има предвид, че официалната премиера на Battleborn за PlayStation 4, Xbox One и РС.всъщност беше вчера, 3 май, то значи появата на тази нова петорка вече може да се очаква съвсем скоро.

А докато чакате това, можете да се порадвате на пуснатия от Focus Home Interactive нов геймплей трейлър на Space Hulk Deathwing – шутър от първо лице, базиран на Unreal Engine 4. Тази игра всъщност е от вселената на Warhammer 40000, а действието на екрана изглежда направо потресаващо. Заглавието трябва да излезе през тази година, но точна дата засега не се назовава.

Ако пък вече ви е писнало от кратки 2-3-минутни трейлъри, можете да разнообразите обедната си почивка с ново едночасово видео, в което разработчиците на id Software представят собственото си виждане за единичната кампания на новата Doom, която ще излезе на 13 май … стига да нямате нищо против спойлерите, разбира се.

Гледането си заслужава и новият начален кино-трейлър на играта Homefront: The Revolution от Deep Silver. В него се разказва, как Северна Корея възкръсва от пепелта на гражданска война, за да се превърне в новата доминираща в света свръхдържава и да завладее западащите Щати. Тази реалност, която сякаш излиза от мечтите на Ким Чен Ун, идва на 17 май под формата на поредния шутър за РС и конзоли.

Няма как да не отбележим и новия трейлър на играта Shadow Warrior 2 на студиото Devolver Digital най-малкото, защото става въпрос за 12-минутно чисто геймплей видео. Както става ясно, Shadow Warrior 2 обещава да ви въоръжи до зъби с много видове оръжия, да ви осигури много екшън, много кръв, а също още повече красота, зрелища и безумие в сравнение със своя предшественик. Едва ли някой ще има нещо против всичко това, когато играта стане готова за пускане по някое време през годината.

Акъла сигурно ще ви изкарат и първите геймплей трейлъри на създадения от Gun Media хорът Friday the 13th: The Game. Тази игра предлага необичаен асиметричен мултиплейър от трето лице, в който един от играчите управлява злокобния Джейсън Вурхиз, а останалите седем контролират жертвите, които се опитват да доживеят до изгрев.

Friday the 13th: The Game по план трябва да излезе през есента, а тези два трейлъра, с които завършваме днешното си видео-предложение, би трябвало да ви дадат достатъчно първоначална представа за това, което може да се очаква от играта.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.