BLACKROOM … или какво ново ни готви един от създателите на Doom?

Джон Ромеро разкри подробности за новия си проект BLACKROOM - sci-fi шутър от първо лице “от старата школа”, който ще се отличава със завладяващ сюжет, а също изобилие от екшън, кръв и насилие. Вижте какво още ни е приготвил легендарният разработчик.

Очакванията за интересни проекти със сигурност са оправдани, когато става въпрос за Джон Ромеро – един от основателите на легендарното студио id Software, дало на света култови гейм хитове като Doom, Quake и Wolfenstein. Затова и стоим с наострени уши за всяко изявление на този човек. А ето, че тези дни той разкри и някои нови подробности за своя нов амбициозен проект, наречен BLACKROOM.

Според разпространяваната в Мрежата информация, BLACKROOM е sci-fi шутър от първо лице “от старата школа”, който ще се отличава със завладяващ сюжет. Действието на играта се развива в бъдещето, където холографската реалност е ежедневие, но един експеримент излиза извън контрол: системата за военна подготовка BLACKROOM дава дефект и заплашва своите създатели. Главният герой доктор Сантяго Сонора, който е и главен инженер във водещата холографска компания HOXAR започва разследване в смесени виртуални светове, за да разбере защо симулацията е започнала да живее собствен безумен живот.


BLACKROOM … или какво ново ни готви един от създателите на Doom?

© PCWorld България, pcworld

Сонора пътува из различни светове, сред които военен полигон, симулации на Викторианската епоха, Дивия Запад и пиратски галеон. Ромеро обяснява тези контрасти с това, че всички HoloSim-симулации са пресъздадени във вид на отделни стаи и за да разбере какво става всъщност, играчите ще трябва да изследва буквално всяко кътче на виртуалната реалност. В крайна сметка всичко това се смесва в някакъв абстрактен дизайн от отделни игрови нива.


BLACKROOM … или какво ново ни готви един от създателите на Doom?

© PCWorld България, pcworld

Като цяло, BLACKROOM се очертава като шутър с изобилие от екшън, кръв и насилие. Авторите смятат да обогатят геймплея с въвеждането на активно използване на ракетна раница за скокове и полети. В арсенала пък присъства неограничен асортимент от мощни оръжия (в края на краищата холографската виртуална реалност позволява това), а в услуга на геймърите ще се предлагат три мултиплейър режима: кооператив, арена и deathmatch 1х1. Отделно ще има и единична 10-часова сюжетна кампания.


BLACKROOM … или какво ново ни готви един от създателите на Doom?

© PCWorld България, pcworld

Кога можем да очакваме излизането на BLACKROOM? Засега това не се знае, тъй като Ромеро, неговия колега Ейдриън Кармак и техния екип в момента все още събират средства за реализирането на своя проект. За целта те са открили кампания в Kickstarter, с която искат да съберат $700 000. Ако тя се окаже успешна, разработчиците незабавно ще пристъпят към работа, поддържайки връзка и с инвеститори, за да обезпечат и останалата част от нужното финансиране. А ето какво казват и самите разработчици за новия си проект:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.