Новата Master of Orion събра и десетте раси от оригинала

В римейка на Master of Orion са добавени расите на силикоидите и дарлоците, а също навици за шпионаж и икономическо условие за победа, съобщиха разработчиците от WG Labs. А освен за Windows 7/8/10 и Mac OS X, новата игра Master of Orion вече е достъпна също за Linux и Steam OS платформи.

За по-отдавнашните геймъри играта Master of Orion вероятно е едно от заглавията с култов статус и нищо чудно много от тях да очакват с нетърпение излизането на нейната преработена версия, с която от известно време насам се занимават разработчиците на Wargaming. Този момент неминуемо наближава,а постепенно се разширява и съдържанието на новата игра, която в момента е в етап на ранен достъп – от WG Labs съобщават, че в новата Master of Orion са достъпни расите на дарлоците и силикоидите, с което вече са събрани и десетте раси от първата част на култовата Sci-Fi серия.

Освен това се съобщава също, че е добавен и навик за шпионаж, който дава възможност на играчите да обучават собствени агенти. Благодарение на това геймърите могат да научават секретна информация, да крадат ресурси и технологии от другите раси и дори да саботират производството на противниците си.


Новата Master of Orion събра и десетте раси от оригинала

© PCWorld България, pcworld

Добавено е също така още едно условие за победа, гласи информацията от студиото. То е икономическо и дава възможност за по-добро управление на финансите, както и за монополизиране на галактическия пазар на междузвездната фондова борса. Играчите могат да следят напредъка на конкурентите си и да изкупуват Вселенски производствени акции, за да спечелят икономическа победа или да си осигурят инвестиции за развитие.


Новата Master of Orion събра и десетте раси от оригинала

© PCWorld България, pcworld

Съобщава се и за още едно новъведение – расите на независимите планети са решили да излязат извън контрола на големите цивилизации и да живеят по собствени закони. Тези “примитивни” форми на живот не се стремят да разширяват владенията си и да колонизират нови светове, но ако играчите успеят да привлекат независимите раси на своя страна, те  получават ценен съюзник. Защото техният глас може да се окаже решеващ з апостигането на дипломатическа победа.

Не на последно място, благодарение на отзиви от геймърите, разработчиците на новата Master of Orion са въвели и допълнителни настройки за геймплея, преработили са дървото на технологиите, представили са интегрирана учебна секция (tutorial) и са направили редица други промени. И накрая, освен за Windows 7/8/10 и Mac OS X, новата игра Master of Orion вече е достъпна също за Linux и Steam OS платформи.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.