Следващата игра на Gearbox - Borderlands 3

Работата по новия проект ще започне, веднага след като бъде пусната играта Battleborn и допълненията към нея, а с разработката на Borderlands 3 ще се занимава именно Gearbox, а не студиото 2K Australia, което стои зад Borderlands Pre-Sequel.

Има игри, които буквално се превръщат в ракети-носители за своите създатели, дори когато последните имат и други нелоши произведения на изкуството на гейм разработките. Една такава игра е спечелилата завидна популярност Borderlands и, разбира се, нейните създатели от Gearbox съвсем нямат намерение да прекратяват успешната серия на франчайза. Това става ясно от официалното потвърждение на Gearbox, че следващата игра, по която ще започне да работи студиото отново е Borderlands, но вече с номер 3.

Работата по новия проект на практика ще започне още другата седмица, веднага след като бъде пусната играта Battleborn (т.е. след 3 май 2016 г.), когато ще започне и прехвърлянето на персонала към  задачите по Borderlands 3.

Преди няколко дни в Интернет се понесоха слухове, че след като в екипа на разработчиците присъства и Мик Нюман, който озвучава механика Скутер, то този персонаж сигурно ще се завърне в играта, въпреки неговата гибел в епизода Tales from the Borderlands. Сега обаче се появяват и други трактовки, според които в играта ще се появи не скутер, а неговият син - Скупер.

Това, разбира се, са само слухове. Засега единствено сигурно нещо е, че с разработката на новата игра от серията ще се занимава именно студиото Gearbox, а не компанията 2K Australia, която пусна Borderlands Pre-Sequel. Според разработчиците обаче все още не е ясно дали играта ще се нарича точно Borderlands 3 или ще има друго заглавие. Не че името е от особено значение, ако играта е поне толкова добра, колкото нейните досегашни итерации…


Следващата игра на Gearbox - Borderlands 3

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.