Режим “оцеляване” и HD текстури правят Far Cry Primal още по-истинска

Нощите са значително по-дълги и по-мрачни с новия режим “оцеляване” на Far Cry Primal. В него изтощаването идва бързо, но затова пък възстановяването става още по трудно заради по-малкото ресурси и плячка…Лесно идва единствено смъртта.

Игрите, които претендират за максимална реалистичност, просто няма как да минат без режим “оцеляване”, а след като такъв наскоро се появи във Fallout 4, сега ще го приветства и геймърите, които се борят с мамути, саблезъби тигри и други неназоваеми опасности на каменната ера във Far Cry Primal. Въпросният режим идва с обновление номер 1.3.0 на играта, която е на пазара от около месец и половина.

Както сигурно се досещате, режимът “оцеляване” във Far Cry Primal е предназначен за търпеливите, спокойни и опитни геймъри, които нямат нищо против да започнат играта отново с всяка смърт на техния виртуален персонаж. Наистина, в случая Ubisoft дава право на една грешка с опцията “втори шанс”, но като се има предвид, че след нея играта става още по-трудна, тя едва ли помага кой знае колко. Казано иначе, ако започнете Far Cry Primal в режим оцеляване, определено трябва да внимавате МНОГО!

Едно от интересните нововъведения в този режим е т.нар. скала на издръжливостта, при изчерпването на която главният герой става вял и слаб. Това по принцип може да бъде поправено с добър сън и здрава храна, но при пълно изтощаване на издръжливостта бързото придвижване по различните локации и лечението стават невъзможни.

А такова изтощаване съвсем не се постига трудно, тъй като в режима “оцеляване” светът на Far Cry Primal е далеч по-беден на плячка и различни ресурси, а нощите в него са значително по-тъмни и по-дълги.

Е, с новия пач идва все пак и едно утешение за играчите – ексклузивен за РС платформата набор от текстури с висока резолюция. Важна подробност е, че той ще трябва да бъде свален отделно, а размерът му никак не е малък – около 3,5 GB. Но пък с този набор геймплеят във Far Cry Primal със сигурност ще стане още по реалистичен.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.