Нови детайли за Mirror’s Edge: Catalyst в два пресни геймплей трейлъра

В единия клип Electronic Arts демонстрира плавните движения на главната героиня, а другият е фокусиран върху бойната система на предстоящата зрелищна игра Mirror’s Edge: Catalyst, чието излизане се очаква на 24 май.

През тази година 24 май ще бъде двоен празник за онези български геймъри, които очакват с нетърпение поредната потенциално хитова игра от Electronic Arts. Именно на тази дата ще излезе новата Mirror’s Edge: Catalyst (във версии за PC, Xbox One и PS4), която обещава нови приключения и впечатляващи зрелища за почитателите на екшън забавленията. А ето че докато тук отбелязвахме националния празник студиото публикува и още подробности за въпросното гейм заглавие идващи под формата на два нови геймплей трейлъра. В единия клип Electronic Arts демонстрира плавните движения на главната героиня, а другият е фокусиран върху бойната система.

От клиповете става ясно, че Фейт е получила нови възможности за придвижване, които и осигуряват краткотрайно ускоряване в произволна посока. Освен това за придвижването си през огледалния град главната героиня може да използва и специфични джаджи – магнитно въже и “изкривител”. Първият инструмент й дава възможност да се закрепва на определени точки с цел да се придвижва по стени и да преодолява препятствия, както и да изпълнява специфични действия.  Вторият е подобрена версия на ръкавицата на момичето, което му позволява да хаква и разрушава компютърни системи, а също и да неутрализира враговете.

За сраженията, както беше съобщено и по-рано, Фейт не използва огнестрелно оръжие, тъй като това би оказало негативно въздействие на общия темп на играта. Затова героинята може да преодолява противниците си само с ръкопашен бой и подръчни средства. В битките тя може да нанася бързи удари, които изваждат опонента от равновесие, или мощни и силни такива, с които го оглушава и зашеметява. Достъпни ще бъдат и две специфични състояние, наречени фокус (концентрация) и кураж/ Фокусът се натрупва при изпълнение на поредица от действия и не позволява на противниците да докоснат героинята, докато при режим кураж Фейт влиза в особено състояние, което й осигурява нови мощни бойни прийоми.

Всичко това, както споменахме, ще стане достъпно за геймърите по света на 24 май, но желаещите да участват в бета тестовете на Mirror’s Edge: Catalyst ще могат да го изпробват и по-рано. В момента на официалния сайт на играта се приемат заявки за участие в бетата, макар че от издателството не гарантират включването на всички регистрирани.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.