Неразбиваемо: защитата срещу копиране Denuvo влиза в новите игри

Със сигурност с непреодолимата до момента за хакери технология Denovo ще бъдат защитени поне две от най-очакваните игри на следващия месец - Far Cry Primal и Rise of the Tomb Raider.

Времената, когато игрите бяха защитавани срещу копиране и “пиратстване” с лесни за преодоляване от хакери способи скоро може да останат в миналото. Защото изглежда настъпва времето на доста трудно преодолими защити като Denuvo, която изглежда ще влезе в действие поне за две от най-очакваните игри за близкия месец - Far Cry Primal и Rise of the Tomb Raider.

Както информират самите създатели на технологията, Denuvo не е DRM защита на играта, а механизъм, който усложнява модификацията на файловете и взлома на самата DRM защита. Т.е. с Denovo хакерите трябва да преодоляват не един, а два защитни механизма. А Denuvo е по-корав орех дори от доста добрата за времето си защита StarForce. Това е и мнението на самите хакери – според професионалистите в кракването на игри от групата 3DM до две години разбиването на игри с Denuvo защита ще стане невъзможно.

Факт е, че последните игри с Denuvo защита не са разбити досега. И ако от излизането на Just Cause 3 са минали само някакви си два месеца, то FIFA 2016 дебютира още преди половин година и кракването й скоро няма да има гоям смосъл, тъй като скоро ще излезе поредната нова версия на играта.


Неразбиваемо: защитата срещу копиране Denuvo влиза в новите игри

© PCWorld България, pcworld

Ако се съди от отзивите в интернет, повечето геймъри нямат проблеми с прилагането на Denuvo в игрите, но лицензионното споразумение на Far Cry Primal вече предизвиква недоволство у потребителите. Причината за това недоволство е, че съгласно въпросният EULA документ броя на активациите на играта с Denuvo може да бъде ограничено, а след нейното инсталиране може да се наложи тя да бъде разблокирана, което ще става само при наличие на интернет достъп.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.