Ново финално ниво за оригиналната игра Doom излезе 22 години след нея

Пусна го самият съавтор на култовия шутър Джон Ромеро, който предоставя препрограмираното финално ниво на Doom безплатно за всички желаещи. За стартирането му обаче е нужна инсталация на оригиналната версия на играта.

Когато стане въпрос за шутър от първо лице, дългогодишните почитатели на жанра със сигурност винаги си спомнят с носталгия играта, която го направи популярен – култовата Doom. Пристъп на носталгия наскоро изглежда е имал и съавтора на знаковия шутър Джон Ромеро, който е направил ново ниво за играта цели 22 години след излизането на нейната оригинална версия.

Поради някаква причина разработчикът е решил да преработи заключителното ниво E1M8, наречено “Аномалия на Собос”, след което сложил препратка към тази своя версия на нивото в своя канал в Twitter.


Ново финално ниво за оригиналната игра Doom излезе 22 години след нея

© PCWorld България, pcworld

Интересното е, че за разпространението на това ниво Джон Ромеро е решил да изпробва Dropbox, а не някоя от онлайн платформите за цифрова дистрибуция. Така, за да оцените новото ниво, просто трябва да си свалите сложения в онлайн хранилището неголям (215 КВ) zip файл и да го използвате с оригинална версия на играта. На новата карта са достъпни както единичен и съвместен ражим, а също и Deathmatch.

В заключение остана само да припомним, че първата игра Doom излезе още през 1993 г. Година по-късно излезе втора част, а за Doom 3 феновете трчбваше да чакат цели десет години – до 2004-а. Сега, през 2016 г. се очаква да излезе и четвъртата серия на Doom, която ще бъде достъпна за всички основни платформи, включително РС, PS4 и Xbox One.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.