Второто допълнение към The Witcher 3 ще бъде по-добро от самата игра

Това обещават разработчиците от CD Projekt RED за допълнението Blood and Wine, което според тях ще се отличава с по-сложен и заплетен сюжет от този на оригиналната The Witcher 3: Wild Hunt и с по-харизматични нови персонажи.

Първото сюжетно допълнение към играта The Witcher 3: Wild Hunt, а именно DLC пакета Hearts of Stone, получи сравнително ласкави отзиви от страна на критиците, но някои геймъри все пак бяха разочаровани  - най-вече от малкото количество ново съдържание. Затова пък второто платено допълнение, наречено Blood and Wine, ще бъде значително по-голямо от първото, а по-качество на изпълнението ще превъзхожда дори оригиналната игра. Поне така твърди един от старшите сценаристи на проекта Якуб Шамавек (Jakub Szamałek) от полското студио CD Projekt RED пред журналисти от изданието Eurogamer Italy.

Според специалиста, това ще бъде постигнато с помощта на отзивите от самите геймъри и техните критики към оригиналното заглавие. Според играчите един от основните недостатъци на The Witcher 3: Wild Hunt е главният злодей. Затова във второто допълнение разработчиците обещават неповторим и много по-харизматичен противник на главния герой, който ще се помни дълго. Освен това, по думите на Шамавек, новото допълнение ще се отличава с по-сложен и заплетен сюжет дори от този на оригиналната игра. И докато в Hearts of Stone геймърите имат възможност да посещават вече познати места (Велен и Новиград), в Blood and Wine героят ще трябва да проучи съвсем нова област – херцогството Тусен. Според CD Projekt RED, изиграването на второто допълнение ще става за около 20 часа, а самото то ще излезе през първата половина на 2016 г.


Второто допълнение към The Witcher 3 ще бъде по-добро от самата игра

© PCWorld България, pcworld

Друг важен момент за Blood and Wine е, че това допълнение ще завърши историята на главния герой и ще сложи точка на трилогията The Witcher. Много е вероятно обаче в бъдеще разработчикът да се върне отново към тази своя успешна серия. Все пак, както съобщава Шамавек, след пускането на това допълнение студиото ще се съсредоточи изцяло върху работата по Cyberpunk 2077 – проект, който според разработчиците ще е още по-мащабен и с по-голям отворен свят от този в The Witcher 3.

Междувременно, в сряда, на YouTube-каналa на CD Projekt RED се появи видео клип, в който директорът за разработката на The Witcher 3: Wild Hunt Конрад Томашкевич (Konrad Tomaszkiewicz) разкрива любопитна статистика за проекта. Ето какви цифри цитира той:

-          над играта като цяло са работили над 1500 човека, включително тестери и маркетингови специалисти;

-          обемът на сценария възлиза на 820 000 думи;

-          концепт-художниците са създали над 2 000 рисунки;

-          площта на света в играта възлиза на 136 км2;

-          за играта са създадени повече от 1500 модела на персонажите и 16 000 анимации;

Всъщност вижте видеото и сами:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.