Треперете със Scared to Play – рейтънгът на най-страшните видео игри

Ако си падате по хорър заглавията, на сайта ScaredToPlay ще откриете кои са най-страшните игри за РС и конзоли - както от тези, които са излезли наскоро, така и от онези, които се очакват в близко бъдеще. Вижте коя към днешна дата е най-страшната страшна игра ...

За повечето хора Зимните празници са време, което се асоцира с мир и спокойствие. Но това са емоции, които не трогват опсобено любителите на хорър жанра в света на книгите, филмите и компютърните игри. Ако пък предпочитате последните, вероятно ще ви допадне един сравнително нов сайт в Интернет пространството, създаден с цел да класира гейм заглавията в зависимост от способността им да изкарат акъла и на най-закоравелия почитател на страшните игри.

В случая става въпрос за ScaredToPlay – сайт, който прави нещо подобно на представения наскоро ресурс Reel Scary за филмите на ужасите, като предлага рейтинг на най-ужасяващите гейм заглавия за РС и конзоли, включвайки както излезлите, така и онези, които се очакват в близко бъдеще.

ScaredToPlay донякъде страда от същия недостатък като Reel Scary – сайтът е относително нов, затова класацията се променя сравнително бързо в зависимост от гласуванията на потребителите. Разбира се, това не прави даваната от него инаформация по-малко ценна за почитателите на жанра.


Треперете със Scared to Play – рейтънгът на най-страшните видео игри

© PCWorld България, pcworld

За всяка игра се предлагат три критерия за оценка:  Metacritic, „ужасяваща атмосфера“ (scary) и „способност за стряскане“ (jump). От тези три критерия донякъде съмнение предизвиква само третият, тъй като в достатъчно изнервяща и тъмна среда, озвучена с подходящо страшна музика, и малко по-рязък шум може да накара човек да подобри световния рекорд за висок скок от седнало положение. Така или иначе, именно това е изборът от критерии на редакторите на сайта и именно той определя крайната класация.

А въпросната класация показва, че според мнението на потребителите на сайта ScaredToPlay най-страшната страшна игра към днешна дата е Silent Hill P.T. Колко точно е страшна ли? Е, за това може да се съди от реакциите на самите геймъри, които са се осмелили да я изпробват. Можете да ги видите на ето този кратък клип:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.