Amazon обещава амбициозна РС игра и наема разработчици

“Амбициозна” игра за РС, която използва най-новите технологии е новият голям гейм проект на Аmazon, в който вероятно ще бъдат въвлечени големи бюджети и много работа. Компанията продължава да търси и още гейм разработчици за тази си инициатива.

Компанията Amazon по принцип няма амбициите да се класира сред най-големите разработчици на игри, въпреки че все пак има някои неголеми собствени заглавия за мобилни устройства и Fire TV приставки. Това положение обаче може и да се промени скоро, ако се съди от последния игрови анонс от страна на компанията. А той е поднесен по начин, който оставя впечатление за подготовката на сериозна РС игра от клас ААА (т.е. такава с милионен бюджет за разработка, маркетинг и разпространение).

Казано по-точно, в съобщението на компанията се говори за “амбициозна” игра, която използва най-новите технологии. За съжаление, конкретните сведения за въпросната игра са малко, но все пак става ясно, че в играта ще бъде въвлечена онлайн стрийминг услугата Twitch (ясно как) и фирмения облак Amazon cloud (засега не много ясно как и в каква степен).

Съобщава се също, че над новата игра на Amazon работят множество опитни разработчици, някои от които дори са назовани по име, като Клинт Хокинг (разработвал Far Cry и Splinter Cell) и Ким Суифт (Portal). По-нататък се споменават само разработките, в които новите сътрудници на Amazon са вземали участие: World of Warcraft, BioShock, Half-Life 2, Left 4 Dead, Dota 2, Halo, Infamous, Middle-earth: Shadow of Mordor, The Last of Us.

Безспорно впечатляващ списък от игри, който е повече от явен намек за амбициите на компанията, след като тя е успяла да примами толкова програмисти. А примамването всъщност продължава, ако се съди от списъка с обявените свободни позиции в Amazon, по-голямата част от които са свързани именно с разработка на игри.

Какво точно ще излезе от цялата тази работа вероятно ще разберем след година-две.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.