XCOM: Enemy Unknown ще има продължение, но само за РС

Продължението на XCOM: Enemy Unknown, наречено просто XCOM 2, ще бъде факт скоро, но този път няма да има версия за конзоли. Засега основните подробности за играта са от нейния първи трейлър, а повече детайли за нея ще бъдат разкрити на E3 2015.

През 2035 г. човечеството отново е изправено пред смъртна опасност – извънземни сили са превзели контрола над планетата ни и подлагат човечеството на ужасите на чуждо утопично общество. Това накратко е сюжетът на анонсираната преди часове игра XCOM 2, която е продължение на походовата стратегия XCOM: Enemy Unknown на стидиото Firaxis Games.

За съжаление, издателят 2K Games засега не разкрива много подробности за своя нов проект, но потребителският интерфейс на някои от публикуваните скрийншоти (например този долу) вероятно изглежда доста познато на феновете на Enemy Unknown.


XCOM: Enemy Unknown ще има продължение, но само за РС

© PCWorld България, pcworld

Някои детайли са загатнати и в първия сюжетен трейлър на новата игра (който също можете да видите по-долу) – например това, че в битките изглежда ще могат да се прилагат някои нови възможности и тактически прийоми. За това говорят летящият робот и огромното мачете за “разфасоване” на извънземни.  Разбира се, добре обмислената тактика със сигурност ще играе ключова роля и в XCOM 2.

Друг важен момент в XCOM 2 е, че този път няма да има версия за конзоли. Т.е. докато навремето оригиналната Enemy Unknown беше пусната едновременно за РС, PlayStation 3 и Xbox 360, то с XCOM 2 студиото Firaxis Games ще заложи изключително на РС  платформата. Повече информация за новата игра разработчиците обещават да разкрият по време на предстоящото изложение за електронни забавления E3 2015. Засега ще гадаем за нея от трейлъра:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.