Вижте Първата Световна Война в първо лице с новия шутър Verdun

Посветени на Втората световна война шутъри има в изобилие, но гейм проектът Verdun е единственият досега представител на FPS жанра, който ни дава възможност да се включим и в Първата. Той пресъздава достоверно атмосферата от окопите, като залага на качествена графика, силна тактическа съставна и автентично въоръжение.

Благодарение на поредици като Call of Duty, Medal of Honor и безброй други игри, любителите на военния жанр и най-вече неговия FPS (First Person Shooter) клон със сигурност вече познават в детайли бойните действия във всички големи войни от Втората Световна насам. Колкото и странно да звучи, Първата Световна Война не е попадала в шутърите от първо лице ... досега.

Тази несправедливост вече е коригирана с новата FPS игра Verdun, която придоби завършен вид и от 28 април се предлага за пълен достъп в платформата Steam. За да ознаменуват това паметно събитие, студиото-разработчик M2H и издателството Blackmill Games дори предлагат на потребителите на онлайн магазина 10-процентова отстъпка. Тази оферта ще е валидна до 5 май, до когато играта ще може да бъде закупена за 19,35 евро.


Вижте Първата Световна Война в първо лице с новия шутър Verdun

© PCWorld България, pcworld

Самият гейм проект изглежда доста интересен, а името му съвсем не е избрано случайно. По думите на самите разработчици, те са били дълбоко впечатлени от историята на Битката при Вердюн, обхващаща множество бойни операции на френските и немските войски в периода 21 февруари – 18 декември 1916 г. Специалистите от M2H са се опитали да пресъздадат достоверно събитията от преди век и обещават буквално да ни вкарат в окопите по полетата на територията на Франция и Белгия, като ни преведат през поредица от мисии, развиващи се от 1914 до 1918 г. За целта разработчиците залагат на качествена графика, сериозен тактически акцент и автентично въоръжение.

Ако се съди от видеото, всичко изглежда много обещаващо и играта явно има потенциал да се наложи като достоен аналог на Call of Duty за Първата Световна Война. За съжаление, гейм проектът Verdun е изцяло посветен на събитията на Западния фронт, така че няма да можем да се превъплътим в бойци от армиите на Руската империя, Турция, България или други държави от Изтока.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.