Над 2300 стари DOS игри стават безплатно достъпни в браузър

Нов уеб-базиран DOSBox емулатор на сайта Archive.org позволява старите игри да се играят директно в браузърния прозорец.

Голяма част от хората, които са се запознавали с компютрите през 90-те години на миналия век със сигурност си имат любими игри от онова време. И сигурно нямат нищо против да си ги преговарят от време на време, вземайки по доза носталгия, каквато вероятно предизвиква всеки екран от рода на този:

А отскоро това любимо упражнение е още по-лесно, след като на сайта Archive.org се появиха над 2300 стари DOS игри, които могат да се пускат и играят директно в браузъра, благодарение на интегрирания на сайта нов DOSBox емулатор.


Над 2300 стари DOS игри стават безплатно достъпни в браузър

© PCWorld България, pcworld

Всички тези игри са безплатни и не изискват нищо друго освен наличието на брауър. А във внушителната DOS колекция са достъпни не само неизвестни и безинтересни стари игри, но също и култови заглавия и хитове като Duke Nukem 3D, Prince of Persia, Hexen, Sim City, Wing Commander Academy, Kings Quest, Space Quest и много други.


Над 2300 стари DOS игри стават безплатно достъпни в браузър

© PCWorld България, pcworld

Редно е да се отбележи все пак, че уеб-емулаторът на Archive.org е все още в тестов режим и някои екранни бутони, например екранната клавиатура, не работят. Освен това самите игри се стартират, но малко търпение няма да е излишно, тъй като към момента има и значителни лагове -  желаещите да играят древни DOS заглавия в браузър изглежда са повече, отколкото сайтът може да поеме.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.