Култовата Heroes of Might & Magic III ще се прероди в HD

Оптимизирана графика, поддръжка за широкоекранни монитори и съвместимост със Steam ще дадат нов живот на походовата стратегия Heroes of Might & Magic III по случай юбилея на култовата игра, която ще стане достъпна също за Android и iOS таблети.

През тази година се навършват 15 години от излизането на Heroes III и 20 години от създаването на походовата стратегическа игра Heroes, която и до ден днешен е един от примерите за успех и дълголетие в света на компютърния гейминг. По този случай Ubisoft планират да пуснат HD версия на може би най-успешната част в историята на поредицата  - Heroes of Might & Magic III.

Heroes of Might & Magic III comes in HD Edition

На сериозно обновление вече се подлага Heroes of Might & Magic III – The Restoration of Erathia, като причината за този избор на студиото е съвсем проста – това е единствената версия на Heroes III, за която е запазен изходният код.

Според наличната информация, в новата HD версия на играта ще бъде оптимизирана графиката, ще бъде добавена поддръжка за широкоекранни монитори, както и съвместимост с платформата Steam, благодарение на която почитателите на серията ще могат да се сражават онлайн с други играчи.


Култовата Heroes of Might & Magic III ще се прероди в HD

© PCWorld България, pcworld

Вероятно не по-малко приятна новина за почитателите на серията ще бъде и това, че освен за РС тя ще стане достъпна и за таблети, работещи под Android и iOS. С тези платформи играта няма да може да се ползва в мрежа, но Single Player кампаниите ще бъдат достъпни в цялата си функционалност и нищо чудно скоро да превърнат заглавието в една от най-любимите нови мобилни игри.

Според официалната информация, обновената Heroes of Might & Magic III – HD Edition ще излезе на 29 януари – точно след месец и половина.


Ако сте сред феновете, докато чакате тази заветна дата, можете да следите всички анонси и новини относно Heroes III HD Edition на официалната страница на проекта.


Култовата Heroes of Might & Magic III ще се прероди в HD

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.