Създатели на “пиратски симулатор” пускат играта си в торентите

“Пиратският симулатор” Pixel Piracy се разпространява абсолютно безплатно, но който иска да подкрепи проекта, може да си закупи adventure RPG играта и срещу скромната сума от 8-10 евро.

Истинска пиратска игра е излязла благодарение на усилията на разработчиците Виталий Кирпу (Vitali Kirpu) и Алекс Пойски (Alex Poysky). Въпросната adventure RPG игра с елементи на стратегия се нарича Pixel Piracy и, за разлика от другите игри, които по принцип идват с какви ли не защити срещу копиране, се разпространява абсолютно безплатно в един от многото торент тракери.

Аргументацията за този ход е доста логична - ето какво пишат авторите в официалния сайт на играта Pixel Piracy: "Не сме идиоти и не сме се напушили. Просто смятаме, че всеки, който иска да си свали пиратска версия на нашата игра, ще намери начин да го направи, но много по-безопасно е да си я свали от официален сайт, където със сигурност няма никакви вируси".


Създатели на “пиратски симулатор” пускат играта си в торентите

© PCWorld България, pcworld

Любопитен факт е, че същата версия на Pixel Piracy може да се купи и с пари и по-точно срещу скромната сума от 8-10 евро. Вероятно всичко това има за цел да осигури на проекта повече популярност. Такава определно е нужна, за да може тя да премине етапа на гласуване в Steam Greenlight, за да се предлага и чрез услугата за цифрова дистрибуция на Valve. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.