Valve най-после пусна официално DOTA 2

Към момента играта DOTA 2 е излязла само за Windows, но според Valve изданията за Mac OS и Linux също се очакват скоро.

След две години в състояние на бета-версия, дългоочакваната игра DOTA 2, която е и най-популярната в онлайн услугата Steam, на 9 юли най-после беше официално пусната в завършен вид.

За разлика от други подобни издания по-рано, за дебюта на DOTA 2 компанията Valve е решила да заложи на т.нар. "мек старт", т.е. такъв без гръмки анонси и допълнителна рекламна кампания. От една страна, това е защото DOTA 2 на практика не се нуждае от реклама – вече в продължение на много месеци играта заема лидерско място в статистиката на Steam по брой играчи, надхвърлящ неколкократно този почитателите на следващото заглавие в списъка. А дори по време на бета тестовете DOTA 2 носеше на Valve нелоши приходи от продажбата на различни предмети и комисионните от сделките между играчите.


Valve най-после пусна официално DOTA 2

© PCWorld България, pcworld

Друга причина за мекия старт на DOTA 2 е необходимостта от контрол върху пиковото натоварване на сървърите, които напоследък нерядко съсипваха дебютите на редица онлайн ММО игри. А при месечна геймърска база от 3 млн. човека, в пиков момент на сървърите на Valve играят едновременно над 300 хиляди потребители. Според наличната информация, сървърната структура на компанията може да издържи още 450 хил. играчи, но във Valve все пак са решили да не рискуват и да се презастраховат, пускайки нови играчи през определени периоди от време.

Към момента DOTA 2 е излязла само за Windows, но според Valve изданията за Mac OS и Linux също се очакват скоро. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.