EA представи официално Battlefield 4

Базираната на енджин Frostbite 3 игра Battlefield 4 впечатлява с качествена графика и правдоподобен геймплей. Продажбите започват през есента.

Както се очакваше, по време на конференцията GDC 2013 компанията Electronic Arts представи своя нов амбициозен проект Battlefield 4. При това този път фирмата беше доста щедра на подробности и освен обичайния 60-секунден трейлър (първия видео клип) показа и внушителен 17-минутен геймплей откъс от Fishing in Baku епизода, който е част от single player кампанията в Battlefield 4.

Electronic Arts разказва, че single player кампанията ще предложи огромни игрови пространства и възможности на членовете на отряда да се дават заповеди. Освен това кампанията ще дава възможност да се следи напредъка на играча, което ще внесе разнообразие и опция за сравняване на резултатите с тези на други играчи. Освен това, разработчиците обещават да поизбягат малко от линейността в single player кампанията на Battlefield 3, като добавят възможности да се разнообразят начините за преминаване на нивата.


EA представи официално Battlefield 4

© PCWorld България, pcworld

Дори само от предоставените видеоматериали личи, че разработчиците на студиото DICE са хвърлили доста усилия в това да подобрят една от най-впечатляващите бойни FPS (First Person Shooter) игри, като я направят още по-правдоподобна и привлекателна. Разбира се, на места реализмът често остава на втори план с цел всичко да изглежда по-ефектно, но пък резултатът определено си го бива. Ако се съди от видеото, тези, които са харесали епизодите от Battlefield 3 с каране и возене на различни видове техника, няма да останат разочаровани и в новото издание.

Графиката, естествено, също е впечатляваща. Съществени подобрения са претърпели например текстурите и дълбочината на анимацията. Това вероятно се дължи на новия енджин Frostbite 3, а крайният резултат разработчиците с гордост сравняват с ефектните холивудски екшъни.

От ЕА разкриват и някои подробности, свързани с покупката на играта, чиито продажби трябва да започнат през есента. Battlefield 4 засега е анонсирана за РС, PlayStation 3 и Xbox 360 платформи, като при предварителна поръчка потребителят получава и специален Premium пакет разширения. В Origin пък ще е достъпна цифрова версия на играта BF4 Digital Deluxe, която включва основния пакет и някои бонусни предмети. При предварителна поръчка на BF4 Digital Deluxe освен Premium пакета потребителят ще получи и ранен достъп до бетата на multiplayer режима на Battlefield 4. Достъп до тази бета ще имат също абонатите на Battlefield 3: Premium, както и хората, закупили Medal of Honor: Warfighter Limited Edition или Digital Deluxe Edition. 


EA представи официално Battlefield 4

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.