Valve официално пусна Half-Life, Counter-Strike и CS Source за Linux и Mac

Ако дадена игра вече е закупена от Steam за Windows или Mac, няма нужда да се плаща и за придобиването и във версия за Linux.

По-наблюдателните потребители на онлайн услугата за доставка на цифрово съдържание Steam и посетители на страниците на три от класическите игри на Valve - Half-Life, Counter-Strike и Counter-Strike: Source, вероятно са забелязали, че около предлаганите версии са се появили малки иконки на познатия пингвин и нахапана ябълка. Това означава само едно: че компанията най-после е пуснала официално Steam версиите на своите известни игри за Linux и Mac – нещо, което отдавна се канеше да направи с оглед на целта да разшири влиянието си и извън Windows платформите.

Най-новата игра от поредицата Counter-Strike (Global Offensive) все още е достъпна само за Windows и Mac OS, но вероятно рано или късно предпочитащите Linux-геймъри също ще плучат платформен достъп до нея, както и към още класически заглавия от Valve. Всъщност, освен гореспоменатите три, засега за Linux официално е достъпна само още една гейм класика - Team Fortress 2. Разбира се, в Linux раздела на Steam магазина има още много игри за open-source платформата – досега общо 93.


Valve официално пусна Half-Life, Counter-Strike и CS Source за Linux и Mac

© PCWorld България, pcworld

Заслужава отбелязване и фактът, че ако по-рано дадена игра е закупена за Windows или Mac, няма нужда да се плаща и за придобиването и във версия за Linux. Друг интересен факт е, че минималните системни изисквания за Linux-версията на Counter-Strike: Source искат 512 МВ оперативна памет, т.е. колкото и Windows-варианта на играта, но двойно по-малко от Mac-версията. 


Valve официално пусна Half-Life, Counter-Strike и CS Source за Linux и Mac

© PCWorld България, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.