Medal of Honor се завръща в нова версия през следващото лято

Този път действието на култовата игра ще се развива не по бойните полета на Втората Световна Война, а в Афганистан, в “наши дни”.
Medal of Honor се завръща на фронтовата линия, този път в съвременна война, информират от Electronic Arts. За пръв път в десетгодишната история на франчайза Medal of Honor изоставя бойните действия от Втората Световна Война и изпраща играчите в разкъсвания от война Афганистан.
Electronic Arts, разкрива още, че през 2010 г. новата шутър игра от първо лице (FPS) Medal of Honor ще представи Tier 1 Operator: относително непозната единица под директното командване на National Command Authority, която поема мисия, с която никой друг не би могъл да се справи. Според официалната информация, разработващият екип работи в тясно сътрудничество с Tier 1 Operators от US Special Operations Community от най-ранните етапи на разработка, за да създаде възможно най-реалистичното модерно военно преживяване. Вдъхновена от реални събития (действителна военна операция, проведена в Афганистан през март 2002 г.), Medal of Honor представя мисията на съвременния най-елитен войник - неговата воля, начина му на мислене и безкомпромисния му професионализъм.


Според създателите си, Medal of Honor разполага с най-добрата сингъл плейър кампания в този клас. Разработващият екип на Medal of Honor в EALA е специално подбран от ръководството на студиото в лицето на генералния мениджър Шон Декър, изпълнителния продуцент Грег Гудрич и старши криейтив директора Рич Фарели. За да се обърне повече внимание на сингъл плейър преживяването, EALA са поверили разработване на мултиплейъра на EA DICE. Двете студия се обединяват, за да доставят Medal of Honor на световно ниво, целящ да възроди франчайза и да го представи подобаващо на новото поколение геймъри, в издание, което по неофициална информация ще се нарича "Operation Anaconda".
С други думи, очаква се нещо наистина внушително, което да конкурира достойно разбиващата класациите Call of Duty: Modern Warfare 2. Засега няма информация кога точно новата FPS игра ще се появи на пазара, но според публикация в Softpedia това ще се случи по някое време през лятото на 2010 г.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.