Дивизия „Призрак” откри „сезон 2009” с вълнуваща еърсофт игра край Нови Хан

Еърсофт е реална стратегическа игра, в която могат да участват всички навършили 18 години, изключително подходяща е за корпоративни тиймбилдинги и развива колективния дух.

В околностите на град Нови Хан дивизия „Призрак” откри „сезон 2009” с вълнуваща еърсофт (airsoft) игра, в която активно участваха над 80 човека от 7 отбора. Това събитие отбеляза поредната голяма стъпка у нас в развитието на все по-силно набиращата популярност реалната военна симулация, наречена еърсофт.

Еърсофт е отборна игра, в която се развиват тактически умения, основана е до голяма степен на личната честност, възпитава се силен колективен дух и може да се превърне в пристрастяващо хоби за всеки решил да опита неповторимата атмосфера. Всички тези характеристики превръщат еърсофт в отличен вариант за корпоративни тиймбилдинг събития. Хора под 18 години нямат право да участват в нея. Играта набира слава у нас от близо 4 години и е подходяща за разпускане с приятели след тежката седмица. Оръжията и екипировката, използвани в нея са много трудно различими от истинските.

Дивизия „Призрак” се състои от 8 отбора, като средно един отбор се състои от 6-12 човека. От формированието се похвалиха, че вече са имали опит в организирането на фирмени еърсофт тиймбилдинг събития у нас, като интереса и заявките за подобни мероприятия става все по-голям. Също според информация от дивизия „Призрак” за една игра на начинаещ, може да се вземе оръжие под наем на цена 20 лв. и съответно екипировка също под наем на цена между 15-20 лв.

Цената на въоръжението, което може да бъде закупено за участие във вълнуващото занимание варира, на цена от 100 до 3000 лева. Интересно е да се отбележи, че почти всеки ловен магазини у нас предлага и еърсофт оръжия, а освен това има и специализирани такива.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.