Panasonic представи новата си DAB+ гама

Panasonic представя три нови аудио продукта, които се отличават с наличието на DAB+ радио, ергономичен дизайн и добър звук:

1. SC-DM502 - първокласна стерео система;
2. RF-D30BT - радио, устойчиво на водни пръски;
3. RC-D8 - DAB+ радиочасовник.

Богатият бас и кристално чистите вокали на аудиосистемата DM502 са постигнати в резултат на впечатляващото качество на конструкцията с дървени корпуси за говорителите. Ергономичният дизайн - включващ интуитивно разположени бутони - прави слушането на музика от радио, CD или стрийминг истинско удоволствие.
D30BT е перфектното преносимо DAB+ радио. Оборудвано с технологии за Bluetooth връзка и USB зареждане, то може да работи и съвместно със смартфони. Класическият му дизайн се отличава с мек кант, големи бутони и първокласна метална решетка за говорителите. Устойчивата на водни пръски конструкция, вграденият таймер и възможността за батерийно захранване го правят подходящо за употреба в кухня или баня. *Еквивалентна на IPX4
DAB+ радиочасовникът D8 притежава голям и лесно четим дисплей. Предвиден е двоен будилник за двойки, които се събуждат по различно време. А функцията за USB зареждане позволява зареждане на смартфон през нощта.

Един ден с DAB+ радио от Panasonic
Създадено за реалния свят
Panasonic разработва своите продукти с акцент върху начина на живот на хората и предоставяне на по-добри решения за ежедневието.

Събудете се с DAB+ радиочасовника D8
 • Затруднявате ли се да видите колко е часът, когато не носите очилата си в леглото? - Големият дисплей ще ви помогне;
 • Партньорът ви става по-рано от вас? - Предвиден е двоен будилник за различни часове на събуждане;
 • Трябва да заредите мобилния си телефон през нощта? - Функцията за USB зареждане на D8 е под ръка.
Първо баня или първо закуска? С радиото RD30BT
 • Искате да слушате новините, докато правите сутрешния си тоалет? - Радиото RD30BT, устойчиво на водни пръски, е точно до вас, на рафта в банята;
 • Искате да чувате радиото и докато сте под душа? - Мощните 10 cm високоговорители са на разположение;
 • Натоварен график? - Часовникът на дисплея ще ви покаже дошло ли е време за кухнята;
 • Яйца за закуска? - Радиото разполага с вграден таймер за перфектно сварен яйчен жълтък.
Работите от вкъщи. Със стереосистемата DM502B.
 • Радио-станцията, която слушате, ви омръзва? - Бързо превключване на каналите с помощта на предварително запаметени настройки;
 • Готови сте да започнете работа и имате нужда от висококачествена музика? - Възпроизвеждане на любимия CD диск с фонова музика.
 • Имате страхотен плейлист от Spotify? - Слушайте поточно предавана музика от мобилния си телефон чрез Bluetooth®.
 • По-късно ще ви гостуват приятели за вечеря? - Върнете се в кухнята с D30BT, за да приготвите вечерята и след това съставете вечерния плейлист за DM502.
И така нататък...

Но наистина ли всеки използва стрийминг днес?
Далеч не! Неотдавнашно проучване във Великобритания разкрива, че радиото на живо заема над три четвърти от цялото слушане на звук (източник: radiocentre.org):
 • Радио на живо: 75.2%
 • Стрийминг (поточно предаване): 8.2%
 • CD и винил: 4.8%
 • Подкасти: 2.5%
"Почти 90% от населението продължава да слуша радио ежеседмично, а със своите 75% дял от общото слушане на звук, линейното радио на живо остава в основата на аудио революцията." Марк Барбър, Радио център

Радио на живо се слуша средно по 20.7 часа на седмица. Звуковият сегмент заема 18% от цялото медийно присъствие във Великобритания.

Радио се слуша почти през целия ден, като пиковите часове са сутрин и вечер по време на пътуване към и от работното място. Освен това, с променящата се демография в Европа и нарастващия брой на работещите от дома, слушането на радио през деня е жизненоважно за мнозина.

Какво е DAB+?
Като надстройка на цифровото DAB радио, DAB+ се характеризира с по-висококачествен звук, по-голям капацитет за станции и по-малка мощност, необходима за предаване.

Приложението в автомобила и в дома на преобладаващия европейски радио формат DAB+ непрекъснато се увеличава.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.