CES 2020: AMD потвърди високопроизводителни NAVI видеокарти с трасиране на лъчи

На изложението CES тази година AMD показа новите модели от RX семейството - RX 5600, които са предвидени специално за 1080p гейминг и заедно с RX 5700 и 5700 XT покриват и 1440p сегмента. Геймърите с по-ограничен бюджет ще разчитат на Radeon RX 5500 XT, но плановете на компанията не спират до тук. Всички очаквахме по-мощни карти, които да създадат проблеми на NVIDIA във високия клас и изглежда, че ще ги дочакаме.

На кръгла маса с ограничен достъп след официалното събитие на CES в понеделник, Лиза Су е споделила пред колеги от щатския PCWorld какво можем да очакваме от високопроизводителните NAVI чипове и RDNA архитектурата в бъдеще. Су отчита важността на картите от най-висок клас, главно в икономически план за компанията и казва, че появата на такива модели е неизбежна.

Все още е рано да спекулираме какво можем да очакваме от тези топ модели, но целта пред AMD е ясна - да опитат да предложат конкуренция на карти като RTX 2080 и всичко наоколо. Според Anandtech AMD ще използват много от техниките, които са приложили при енергийно ефективните Ryzen 4000 лаптоп процесори в новите Radeon карти, които вероятно ще се появят още през тази година.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.