CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем персонален компютър в света

На CES 2020 Lenovo разкри пълните детайли около новия си компютър ThinkPad X1, за който съобщихме за първи път през май 2019 година. Устройството ще предлага нов форм фактор, който ще промени света на мобилните компютри. Компютърът с лекота преминава в различни режими – от малко устройство в напълно плосък 13,3-инчов екран, осигурявайки едновременно ефективността на лаптопа и преносимостта на смартфона.

CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем персонален компютър в света

Направен от комбинация от леки сплави и карбонови влакна и "облечен" в луксозна обвивка от кожено фолио, X1 Fold осигурява издръжливостта и надеждността, които потребителите традиционно очакват от всеки ThinkPad. Разработен с Intel, този винаги свързан компютър е захранван от процесорите на Intel® Core™ с Intel® Hybrid технология и ще излезе на пазара първоначално с Windows 10 в средата на 2020 година. Lenovo планира по-късно да пусне и версия на Thinkpad X1 Fold с Windows 10X за още по-добро преживяване. Опционалната 5G свързаност ще даде възможност за нови начини за работа, независимо къде се намирате, кога и как използвате устройството.

Гъвкав екран

Парадигмата на книгата е известна от хилядолетия. Сходствата със сгъваемия компютър са очевидни. Проучвания на потребителските нагласи показват, че потребителите, които често сменят устройството, на което работят (телефон, таблет и лаптоп) търсят нещо с различни възможности и ползи. ThinkPad X1 Fold е нов продукт, който успешно съчетава основните плюсове на всички устройства и не прави компромис по отношение на производителността и размерите на екрана. В същото време устройството е достатъчно компактно , за да го носите дори в най-малката чанта.

CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем персонален компютър в света

Когато е разгънат X1 Fold със своя 13,3-инчов OLED екран и тегло под 1 кг.е идеален за употреба на голям обем съдържание само с докосване. В landscape режим и интегрирания кикстенд в кожения калъф, потребителите могат да разглеждат и анотират последната презентация или да използват мини сгъваемата клавиатура с Bluetooth. Когато е сгъната, клавиатурата се съхранява и зарежда безжично в системата, подсигурена от магнити. Когато си почивате, можете да гледате най-новия епизод на любимия си сериал на яркия OLED екран с Dolby Audio. В ориентация портрет потребителите могат да си водят бележки или да скицират концепциите си с Active Pen писалката. Или пък да преглеждат и подписват документи.

В познатия режим лаптоп потребителите могат да се възползват от два независими екрана, за да оптимизират своята ефективност при някои дейности, изискващи работа по няколко задачи едновременно. Включете се във видео разговор на горния екран, докато разглеждате и редактирате презентацията си на долния екран. Сравнявайте документи един над друг или си водете бележки на единия екран, докато гледате лекция на другия. Тези начини на употреба са възможни и в режим портрет или landscape, според нуждите на потребителя.

Надеждност и издръжливост
  • multi-link въртящ механизъм на пантата, който поема стреса при сгъването.
  • Механизмът на пантата, съчетан с леките сплави, включително подсилената рамка от карбонови влакна, оптимизира гледането в разгънат режим.
  • pOLED екранът на X1 Fold е преминал през сериозни тестове за издръжливост
  • Създаден, за да издържи същите тестове като останалите лаптопи от серията ThinkPad, X1 Fold продължава да бъде подлаган на множество цикли на сгъване на екрана, стрес тестове и тестове за употреба на писалката
"Създаването на първия сгъваем компютър в света е сериозно инженерно предизвикателство, но Lenovo е повече от готова за задачата", коментира Кристиян Тайсман, Президент Commercial PC and Smart Device Business Lenovo. "Легендарното наследство на нашия ThinkPad ни осигури основата за прогресивен дизайн през години, за да можем днес да изградим инженерен шедьовър в лицето на X1 Fold – нов категория устройство, каквато се появява веднъж на десетилетие".

CES 2020: ThinkPad X1 Fold e първият сгъваем персонален компютър в света

"Нашето дългогодишно партньорство с Lenovo продължава да тласка границите на компютърните преживявания и дизайн", коментира Грегъри Брайънт, Intel Executive Vice President and General Manager of the Client Computing Group. "Сътрудничеството между нашите екипи беше невероятно и дълбоката съвместна инженерна работа, която свършихме на ниво платформа, очевидно донесе красиви резултати в лицето на този уникален компютър със сгъваем екран".
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.