CES 2020: MSI представи Creator 17 - лаптоп с Mini LED дисплей

Технологичният гигант MSI показа нов лаптоп за създаване на съдържание на CES: Creator 17. Моделът е първият в света лаптоп, който притежава технологията Mini LED - дисплей, осигуряващ висока точност на цветопредаването и реализъм на изображението.

Mini LED

Mini LED е технология, която може да бъде използвана във всички електронни дисплеи. Тя притежава по-опростена структура с по-добро представяне, която комбинира всички силни страни на другите технологии, използвани за изработка на дисплеи. Досега Mini LED е използвана само в някои телевизори, но водещите производители на екрани вече се префокусират върху Mini LED и така пазарната оценка на технологията достига 1 милиард долара. Очаква се тя да бъде възприета от различни индустрии през следващите няколко години и да намери място в бъдещи модели лаптопи и смартфони. За творците, които искат да получат изключително качество на изображението с 4K HDR производителност и добра яркост, Mini LED е оправдан вариант.

17-инчовият екран на Creator 17 постига пикова яркост от 1000 нита с Mini LED подсветката. Тази технология дефинира 240 зони с контрол върху локалното затъмнение, което осигурява жива картина с ярки светли и дълбоки тъмни тонове и по-остри и детайлни изображения. Освен това Mini LED не страда от проблеми с прогарянето на пиксели.

Creator 17: сертифициран по стандарта HDR 1000

HDR означава висок динамичен обхват и значително разширява параметрите на картината в две основни направления – контрастно съотношение и цветова точност. Mini LED дисплеят на Creator 17 за момента е единственият панел в лаптоп, който може да постигне високия динамичен обхват (HDR) по стандарта 1000 и да постигне пикова яркост на белия цвят от 1000 нита.

Със стандарта HDR 1000 дисплеят на Creator 17 може да възвърне истинските цветове на обекти от заобикалящия ни свят. Creator 17 предлага 4K резолюция за по-реалистично зрително преживяване и широка цветова гама, покриваща 100% от DCI-P3, която спомага за постигане на близка до реалността точност на цветове. Допълнителна полезна възможност за творците в Creator 17 е поддръжката и на DCI-P3, и на Display P3, което дава на потребителите максимална гъвкавост в различни сценарии.


CES 2020: MSI представи Creator 17 - лаптоп с Mini LED дисплей


Следващо поколение LED: По-малки източници на светлина

Следващото поколение прави скок в бъдещето на дисплей технологиите, при което сегашните дисплеи с подсветка отстъпват на модели със самостоятелно излъчване с много по-проста структура. Както подсказва името, по-просто обяснено, Mini LED подсветката е по-тънка, миниатюрна, подредена в блокове, което допринася за еднородността на излъчваната светлина и така превъзхожда предшестващите решения. Mini LED дисплеят на MSI Creator 17 има предимството на подобрената енергийна ефективност, намалена дебелина и по-оптимално светлинно излъчване. За подобрено качество на изображението, особено в контекста на HDR, се нуждаете от локално затъмнение. Creator 17 предлага гъвкавостта на повече от 240 зони с пълно локално затъмнение или осветяване на конкретни области от изображението – в идеалния случай той е способен да затъмни всеки пиксел в достатъчна степен, за да създаде добро контрастно съотношение, което може да бъде автоматично настройвано при изобразяване на движения във видео.

MSI Creator 17

Освен Mini LED дисплей, тънкият, но мощен MSI Creator 17 предлага най-новото при процесорите и графичните чипове и осигурява всички необходими портове, включително Type-C конектор, който поддържа изход на външен дисплей в 8K резолюция. Creator 17 е снабден с най-бързия в света UHS-III SD четец за карти, достигащ скорост на четене от 624 MB в секунда. Thunderbolt портът поддържа до 27W(9V/3A) захранване за зареждане на мобилни устройства.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.