Изглежда Corsair продължават да следват идеята си да станат номер едно компания за гейминг периферия и хардуер. След като американците купиха Elgato Gaming и след това Origin PC, сега компанията има нова придобивка - базираната в Атланта фирма Scuf, позната с модулните си контролери. Този бизнес ход ще направи Corsair един от големите играчи при специализираните гейминг контролери, докато за Scuf това е възможност да се развие под опеката на Corsair.

Както и при предишните сделки, Scuf ще продължи да работи като отделна марка и ще запази съществуващите офиси и служители. Не очаквайте радикална промяна, поне в самото начало - след време ще започнем да виждаме интеграция на Scuf продуктите в останалите услуги и канали на Corsair. Сделката ще бъде приключена до 30 дни.

Corsair определено имат смелост (и пари) да рискуват с контролерите на Scuf, които са доста скъпи, но предлагат безпрецедентно ниво на настройка, атрактивен външен вид и не на последно място много функционалности. Corsair ще може да опита картите си в този бизнес, без да се налага да развива собствен бранд или да разработва хардуер под настоящия.

Всичко това също така хвърля малко повече светлина върху стратегията на американците. След придобиването на Elgato и Origin PC, компанията явно иска да избяга от своето амплоа на производител на захранвания и рам памет и да се ориентира към гейминг периферията, като същевременно предлага и останалите си продукти (които с малко RGB също започват да влизат под това определение). По този начин Razer и Logitech ще имат скоро сериозен конкурент, способен да предлага освен всичко и цялостни решения за PC гейминг.