Серията EcoTank на Epson отправя предизвикателство към лазерните принтери

Мастиленоструйните принтери през годините са изградили репутация на сравнително евтини устройства, с доста скъпи консумативи – понякога по-скъпи от самия принтер. Много потребители са били изправени пред дилемата, когато мастилото свърши, просто да си купят нов принтер с включен консуматив, вместо да подменят мастилницата. Този основен недостатък на мастиленоструйната технология води до създаването на нов бизнес с пълнене на мастилници, което обаче не работи добре при всички марки, а целият процес е логистично сложен с доста съмнителен резултат.

През 2015-а година Epson представя EcoTank серията си от мастиленоструйни принтери, която е на практика отговорът на японците на гореописания проблем. Тези принтери използват мастилници, които са произведени с идеята и възможността за допълване, без да се налага потребителите да ги подменят или да ги носят в специализирани фирми за пълнене. Всичко това става лесно и чисто – с помощта на допълнителна бутилка мастило главата може да бъде пълнена без дори да се налага изваждането и от принтера.

Тази технология е уникална и най-вероятно патентована от Epson, което дава свежи сили на мастиленоструйните принтери. Когато говорим за черно-бял печат, няма как да не споменем и лазерните принтери, които през последните години стават все по-достъпни. Истината обаче е, че цените все още не са оправдани за обикновения краен потребител и дори за малки фирми и предприятия. Последните предложения от EcoTank серията на Epson запълват точно тази ниша.


Серията EcoTank на Epson отправя предизвикателство към лазерните принтери


EcoTank има модели, които покриват всички нужни, но за домашна употреба най-интересни са M1100 и M1120. Те предлагат добра цена, компактни размери и включено в комплекта мастило за допълване на резервоара, с което може да се реализира печат до 5000 страници. Скоростта на печат е 15 страници в минута, а самото печатане започва моментално, тъй като липсва изчакването за загряване, характерно за лазерните принтери. Моделът М1100 има USB свързаност, докато M1120 разполага с WiFi модул и позволява печат от различни свързани устройства.

Потребителите, които нямат необходимост да инвестират в лазерен принтер, но все пак се нуждаят от черно-бял печат, могат да изберат M1100/M1120 и не само да спестят от първоначалната инвестиция, но да печатат колкото и когато пожелаят – при евентуално изчерпване на включения резервоар, Epson предлага бутилки за допълване с различни обеми, а животът на принтера се оценява на 100 000 страници – повече от достатъчно за всеки домашен потребител.

Подобни обеми и производителност също могат да послужат и на малкия и среден бизнес, особено в сфери, които печатат черно-бели документи – разписки, протоколи, регистрационни форми и други подобни. Принтерите са също така достатъчно компактни, за да бъдат ползвани и "на терен", когато това е необходимо – допълнително предимство при по-динамичните сфери на бизнес. В сравнение с лазерните им събратя, Epson EcoTank реализират до 50% икономии в период от три години, което дава доста добра алтернатива за гореспоменатите малки и средни предприятия.

Epson M1120 може да бъде намерен в търговската мрежа (JAR Computers или Технополис) за около 300 лева. С регистрация на http://www.epson.eu/printer warranty всички потребители, закупили EcoTank получават 3 години гаранция.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.