Следващата Xbox конзола на Microsoft няма да ползва дискове?

Тъкмо когато изглеждаше, че плновете на Microsoft за следващата генерация Xbox конзоли са напълно ясни, се появи нова спекулация. Според Джейсън Шрайър от Kotaku, компанията работи над по-достъпна версия на новата конзола, която няма да използва дискове. Кодовото име е Lockhart.

За добием представа какво точно значат горните редове, трябва да се върнем малко назад във времето. В началото на 2018-а година, когато първите слухове за Project Scarlett започнаха да се появяват, изданието Thurrott предположи, че Microsoft ще пусне на пазара две устройства - Anaconda - традиционна конзола с високи спецификации и Lockhart - по-евтина и базирана на облачни услуги версия с минимална локална изчислителна мощ.

Следващата Xbox конзола на Microsoft няма да ползва дискове?
По това време се смяташе, че Lockhart ще има съвсем скромни спецификации - необходими единствено, за да обработват информацията от контролера, например. В по-късните доклади от различни източници обаче фокусът на Lockhart се премести от устройство за стрийминг на игри към по-традиционна конзола. Когато Microsoft най-сетне сподели официална информация за Scarlett по време на E3 изложението в средата на 2020-а година, компанията не спомена за по-евтина версия. По-късно и колегите от The Verge докладваха, че Microsoft се е отказала от Lockhart конзолата малко преди изложението Е3.

Връщайки се към днешните слухове, изглежда че Microsoft се връща към опцията за две версии на следващата Xbox конзола, поне на теория. Това съвсем не означава, че ще видим тези две устройства по едно и също време - в края на следващата година.

Устройството, което Шрайър описва в своя материал, изглежда доста повече като традиционна локална конзола. Според разработчиците, с които той е говорил, Lockhart ще бъде наследник на Xbox One S. Един от източниците е казал на Шрайър, че Lockhart ще има спецификации близки до Playstation 4 Pro, но ще използва SSD носител и по-бърз процесор от тези в сегашната генерация конзоли. Microsoft иска да предложи 1440p гейминг при 60 кадъра за секунда с тази конзола, поне за повечето игри на Lockhart.

За съжаление, Шрайър не казва колко ще струва тази версия на Xbox, нито кога Microsoft ще я представи официално на пазара. Както при повечето подобни новини, трябва да се отнесем със солидна доза скептицизъм. Докато Microsoft не обяви официално този проект, няма гаранция, че ще видим по-достъпна версия на Scarlett.

още по темата

Новият Xbox ще се казва Series X

Конзолата на Microsoft има радикален нов външен вид
13.12.2019 / 10:53

Microsoft X019 – всички новини от Xbox събитието!

Всяка следваща година Microsoft правят все по-голямо и забележително Inside Xbox (X019) шоу
16.11.2019 / 11:36
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.