Steam контролерът на Valve е мъртъв

Четири години след официалната премиера на странния Steam контролер, Valve вече не го произвежда. От днес контролерът е в разпродажба за 5 долара - което е 90% намаление спрямо оригиналната цена от 49,99$, а допълнително съобщение в Steam предупреждава, че бройките са ограничени. The Verge обаче разкрива, че тези ограничени бройки не са свързани с промоцията - Valve просто няма да произвежда повече тази периферия, след като изчерпи количествата.

Повечето технологични медии заклеймиха Steam контролера като твърде странен, но въпреки това Valve продаде над 500 000 бройки от него през първите шест месеца. Много бързо този джойстик стана един от най-използваните за специфични конфигурации - например игра на Street Fighter V единствено с чувствителните на движение контроли или Rocket League с грип бутоните.
Една от причините за комерсиалния провал на Steam Controller е фактът, че той беше прекалено различен, което силно поляризира потребителите и привлече доста негативни коментари. Хората изпитваха затруднение да използват чувствителната на допир зона, която служеше както за мишка, така и за тракбол и бутон. Каквото и да е отношението ви към Steam Controller, сега имате шанс да си вземете един за необичайно ниска цена, може след години да струва цяло състояние като колекционерска рядкост.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.