AMD с първата в света 7nm графична карта за работни станции

AMD анонсира AMD Radeon Pro W5700, първата в света професионална графична карта изработена по 7nm технологичен процес. Тя е насочена към 3D дизайнери, архитекти и инженери, позволявайки им да визуализират в 3D и работят по своите проекти в реално време, като "скъсят сериозно процесите на взимане на решение и разработка на нови продукти".

Radeon Pro W5700 използва RDNA архитектура и GDDR6 видеопамет за работа с големи модели и обеми данни, и е първото графично решение за РС работни станции поддържащо PCIe 4.0.
Сред основните възможности и характеристики на картата се посочват:
  • Отлична енергийна ефективност интелигентната оптимизация на консумацията на енергия на AMD Radeon Pro Software for Enterprise съвместно с енергопестяващата AMD RDNA архитектура и 7nm технология позволява на Radeon Pro W5700 да работи с до 18 % по-висока системна ефективност от конкурентния продукт.
  • Ускорена CPU/GPU многозадачностосигурява забележителна многозадачна производителност дори в най-натоварените ситуации, например възможността да продължите да моделирате, докато рендерирате фоново визуализация, с до 5,6X подобрена производителност от конкуренцията в приложенията с натоварване на CPU, в бенчмарка SPECviewperf 13 .
  • Софтуер от професионален клас – AMD Radeon Pro Software for Enterprise осигурява качество на професионално ниво, непрекъснати подобрения на производителността и стабилна защита, кактъо и водещи функции в индустрията, включително AMD Remote Workstation , която позволява на професионалистите да работят виртуално от където поискат, с функциите и производителноста на GPU за работни станции на своето бюро.
  • Иновативни VR софтуерни характеристики AMD Radeon ReLive за VR позволява на професионалистите с AMD Radeon Pro W5700 графични карти да визуализират безжично своите творби, за да могат графично да визуализират своите продукти с VR- приложения и да изберат индивидуални VR шлемове като HTC VIVE Focus Plus.
Видеокартата предлага производителност до 8,89 терафлопа. Официалната ѝ цена е 799 долара и вече е на пазара.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.