Sony потвърди SSD касетите за PlayStation 5

Преди известно време писахме за странен патент, който нашите холандски приятели от LetsGoDigital бяха изровили и който показваше интересни касети с 12 пина. Сега има още информация за интересната периферия - оказва се, че патентите са подадени и в Японската патентна служба още на 28-и декември 2018-а година и одобрени на 5-и август 2019-а. В описанието, което идва директно от Sony Interactive Entertainment Japan пише следното:

"Това е хранилище за данни, което може да запазва различна информация - като символи, изображения, анимация, звук или софтуер. Чрез зареждане на касетата към игралната конзола с помощта на отвора, излагащ на показ определен брой конектори, различната записана информация може да бъде прочетена".

На практика това е официално потвърждение от Sony, че става дума за външна памет за PlayStation 5. Тъй като официално конзолата ще използва SSD носител за съхранение на данни, можем да предположим с известна сигурност, че става дума за Plug-and-Play SSD касети (съдейки по броя на пиновете, те ще ползват SATA свързаност, а не по-бързите M.2 слотове).

Колегите от холандия са направили 3D рендери на въпросните SSD касети, като за обем са избрали 1,2 и 3 терабайта. Цените на SSD паметта вече са доста конкурентни и подобно предположение не е лишено от логика. Въпреки това, ние в PCWorld предполагаме, че Sony ще запазят опция за 500GB SSD като най-бюджетен вариант, а касети с 3, 4 и повече терабайта са силно съмнителни.

Sony потвърди SSD касетите за PlayStation 5

Sony организира специално събитие през февруари 2020-а година, на което ще обяви официално PlayStation 5 конзолата и всички неизвестни ще бъдат разкрити. Междувременно вече имаме потвърден дизайн и реални снимки на пакета за разработчици, който Sony разпространява преди официалния дебют на конзолата. Очакваната цена на PS5 е между 500 и 550 евро.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.