Playstation 5 ще има сменяеми SSD касети?

Преди време нашите приятели от LetsGoDigital изровиха поредния патент на Sony - за странна касета с неясно предназначение. Трудно беше да си представим, че подобна периферия можеше да служи за игри, но сега имаме малко повече информация за предполагаемата функция на този патент.

Патентът за касетата на Sony е подаден към бразилската патентна служба, на същото място, където беше заведен и патента за Playstation 5 конзолата за разработчици. В последствие се оказа, че тази конзола е напълно реална, съдейки по изтекли снимки. От всичко това можем да съдим, че касетата, за която става дума, най-вероятно вече има физически прототип, който разработчиците са тествали. Дизайнерът на касетата е Юджин Морисава - арт директор, отговорен за визията на почти всички продукти, асоциирани с Playstation.

Playstation 5 ще има сменяеми SSD касети?

© Ilse Jurrien, LetsGoDigital


Колкото до предназначението на самата касета, с оглед на SSD паметта, която ще е основната в Playstation 5, логично е да предположим, че става дума за SSD дискове, които потребителите лесно да могат да сменят и по този начин да увеличават пространството на своята конзола. LetsGoDigital са направили няколко 3D рендера на касетите с различен капацитет на дисковете. Дали това предположение ще се окаже вярно, най-вероятно ще разберем в началото на следващата година. Официално Playstation 5 трябва да е на пазара за Коледа 2020-а година.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.