HP представи "по-лек от въздуха" бизнес лаптоп – Elite Dragonfly

Нов преносим компютър от висок клас представи HP Inc. в София. Моделът се казва Elite Dragonfly и предлага 13-инчов екран. Насочен е преди всичко към професионалисти, работещи в движение.

Устройството идва с завъртащ се на 360 градуса тъч екран, магнезиев корпус и тегло около 1 кг. Една от особеностите му е, че въпреки компактния си форм фактор той се оборудва със стандартни мобилни, а не с нисковолтови процесори на Intel. Също така екранът му заема 86% от площта на предния панел – цифра, която е по-характерна за мобилен телефон, отколкото за лаптоп.

HP Elite Dragonfly се предлага в няколко варианта, включително с четириклетъчна и двуклетъчна батерия. Първият е по-тежък, но предлага над 24 часа автономна работа. При по-леката разновидност времето далеч от контакта е 16 часа. Устройството поддържа и бързо зареждане, като четириклетъчният модел може да постигне 50% заряд за 30 минути.

HP представи "по-лек от въздуха" бизнес лаптоп – Elite Dragonfly

По думите на Илия Тошев, продуктов мениджър за работните персонални компютри на мaрката в Централна Европа, Близкия изток и Африка, потребителите все повече търсят гъвкави решения, даващи им възможност да са продуктивни и когато не са на бюрото в офиса. Тази тенденция се подсилва допълнително на по-млади хора в редиците на работещите.

Друга тенденция, която наблюдават от HP касае размерите на професионалните преносими компютри. Ако при предишния цикъл на обновяване на техниката изборът по-често е падал върху по-големи компютри, то сега от компанията очакват най-популярни да бъдат именно 13-инчовите машини. Според Тошев този размер предлага баланс между портативност и удобство.

Във видеото долу можете да видите официалното представяне на HP Elite Dragonfly в България. Лаптопът се очаква да се появи на пазара през ноември. Всички модели, налични за България, имат 4G LTE технология, която позволява на професионалистите в движение да останат свързани и готови за работа от почти всяка локация. Процесорите са 8-мо поколение Intel Core i5 или i7 и се оборудват с до1 TB дисково пространство.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.