Intel отрече слуховете, че видеокартите Xe ще подържат трасиране на лъчи

Последните слухове, че Intel е потвърдила поддръжката на трасиране на лъчи (ray tracing) в дискретните си видеокарти Xe, се оказаха напълно грешни. По-рано през седмицата избухна новината, че на специален брифинг в Токио, Intel са потвърдили трасирането на лъчи в Xe потребителските видеокарти, които трябва да се появят догодина.

Официално изявление на Intel отрече това - оказва се, че не само не е била потвърдена тази технология, но дори не е било споменато трасиране на лъчи по време на въпросния брифинг. Как тогава се стигна до тази заблуда, разпространена от много популярни технологични сайтове? Според официалните лица от Intel, виновен е автоматичен превод от японски. Някак новината за графичните подобрения в Tekken 7 (които явно ще включват трасиране на лъчи) се е превърнала в "Intel потвърди трасиране на лъчи в Xe".

Всичко това обаче не означава, че Intel Xe няма да има трасиране на лъчи. Всички спецификации на тези потребителски видеокарти все още са мистерия. Преди време се получи подобен гаф с интервю на Раджа Кодури - шеф на графичното звено в Intel (дошъл от AMD). Руски YouTube канал дублира грешно думите на Кодури и излезе, че Intel Xe картите ще струват 200 долара.
още по темата

Intel пусна в продажба 5-гигахерцовия Core i9-9900KS Special Edition

Компанията маркетира процесора като "най-добрият в света за гейминг"
29.10.2019 / 10:24

Ретро игрите вече няма да са размазани на чиповете Intel Ice Lake

Нов графичен драйвър поддържа цифрово мащабиране на игри с ниска резолюция
11.09.2019 / 01:05
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.