След като Pixelbook Go вече е тук, потребителите ще имат нужда от мишка и клавиатура към 13,3-инчовия лаптоп. Logitech са помислили за това - компанията представи първите си устройства, направени специално за Google - портативната безжична мишка M355 и клавиатурата K580 Slim Chrome OS Edition. И докато функционалността на мишката не се различава много от подобната периферия, клавиатурата има допълнителен ред шорткът бутони за Chrome OS, както и отделен бутон за Google Assistant.

В K580 потрбителите също така ще намерят място за своя Pixel телефон (или произволен смартфон), а също така бутон, позволяващ лесно превключване между три различни устройства. Животът на батерията според Google е максимум три години, така че няма да се налага на потребителите да сменят този консуматив често.

M355 е по-конвенционален продукт с основните бутони за мишка, гумен скрол и опцията да се ползва Bluetooth или 2,4GHz през USB донгъл свързаност. Мишката издържа 18 месеца с едно зареждане на батерията, което я прави също много енергоефективна. И двете устройства вече се продават свободно на цени от 50$ за K580 и 30 за М355.