Sony все още работят по обратната съвместимост на PlayStation 5

Преди няколко дни Sony вдигнаха завесата над някои от детайлите около следващото поколение Playstation - известно е името - PlayStation 5, както и част от хардуера и способносите на конзолата. Една от важните характеристики, които компанията обяви в самото начало, беше обратната съвместимост с останалите поколоения и най-вече - пълна съвместимост с PS4.

Последните изявления на Sony обаче може би ще натъжат и притеснят феновете, защото изглежда има проблеми с изпълнението на това обещание. Колеите от BGR са изровили постове в Twitter, според които разработчиците все още не са готови с обратната съвместимост и ще има бъдещи официални изявления по темата.


Обратната съвместимост е изключително ценна опция, основно за геймърите - всеки би искал да може да играе десетките и дори стотици игри, които вече си е купил за предходните генерации, на метафорично лъскавата си нова конзола. Повечето компании обаче са доста резервирани към включването на подобна функционалност, особено когато все още се продават игри и конзоли от предните поколения или има отделен римейк/ремастър за новата конзола (повече продажби).

Желанието на Sony да включи обратна съвместимост е похвално и трябва да отдадем забавянето на технически проблеми, така че, когато конзолата се появи в края на 2020-а, най-вероятно ще видим обратна съвместимост с по-популярните заглавия за PS4, а пълната съвместимост ще бъде добавена с пач по-късно. Повече информация по темата се очаква през месец февруари, когато Sony имат специално събитие, посветено на PlayStation.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.