Патент показва PSVR2 безжични очила за PlayStation 5

След като Sony споделиха още детайли за Playstation 5, сега имаме поредния патент, изровен от нашите приятели от LetsGoDigital. Този път става дума за наследника на системата за виртуална реалност на PlayStation - PSVR. От патента, който е подаден още през февруари и публикуван на 3-и октомври 2019-а, можем да добием представа как ще изглежда PSVR2 и какви ще бъдат функционалностите му.

Първата голяма разлика с настоящата PSVR система, е че следващото поколение ще има камера и в контролера, за по-добро следене на обектите. И докато PSVR използва ярки LED елементи, от патента излиза, че PSVR2 ще разчита на по-голям брой камери, разположени в различни точки - две са показани в предната част на очилата и една отзад.

Патент показва PSVR2 безжични очила за PlayStation 5

© LetsGoDigital


И докато този подход е подобен на HTC Vive Cosmos, който прегледахме съвсем наскоро, поставянето на камера в контролера PSMove е нещо съвсем ново. Камерите ще бъдат използвани също за добавена реалност, благодарение на подобрената технология EyeToy. Интересно е обаче, че новата система PSVR2 не премахва напълно нуждата от Playstation Camera. Докато Vive Cosmos и Oculus Rift S разчитат на сензори в самите устройства, патентът от Sony все още показва наличието на PlayStation Camera.

На илюстациите в патента не се виждат жици от PSVR2, което подсказва, че системата ще бъде напълно безжична. Според описанието, свързаността ще бъде Bluetooth. Друга възможна промяна е замяната на единични дисплей с два отделни - за всяко око.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.