Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

Microsoft използват Surface събитието си през октомври, за да демонстрират на света накъде се насочват за в бъдеще
Microsoft използват Surface събитието си през октомври, за да демонстрират на света къде се е позиционирала компанията в момента и накъде се насочва за в бъдеще. Редмъндци представиха актуализации на редица от съществуващите си устройства, но също така обявиха и съвсем нови такива, за които твърдят, че ще редефинират индустрията силно вярвайки, че ще променят начина, по който използваме потребителска електроника в ежедневния си живот. За съжаление на Microsoft, доста преди самото събитие изтече голяма част от информацията и повечето анонси вече бяха добре известни. Surface Pro 7? Да. 15-инчов Surface лаптоп? Абсолютно. Преработена версия на Surface Pen? И още как! Но и така, имаше някои интересни и изненадващи анонси, които никой не видя да се задават.


Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019


На тази конференция, Microsoft искаха да е пределно ясно, че се опитват да направят така, че самите устройства да са на заден план, позволявайки на потребителя да се фокусира върху работата си. Целта им е постигането на рационална производителност, без разсейване за настройки, персонализиране, конфигуриране и прочее. Но нека караме по реда на анонсите.

Surface Laptop 3

Слуховете говореха, че популярният Surface Laptop 3 ще има 13 и 15-инчови версии и това се оказа вярно. Microsoft стартираха с очевидна препратка към Apple, като изтъкнаха важността на качественото преживяване с клавиатурата – нещо, с което Apple отдавна се борят при MacBook. Освен това, Surface Laptop 3 се предлага с 20 процента по-голям тракпад, създаден така, че да осигури повече място за жестове, улеснявайки контрола без мишка.Редмъндци заявиха, че искат да направят Surface Laptop 3 да е поправим, без да компрометират дизайна с люкове и скрити вратички. Устройството е модулно и може да се сервизира, без да е необходимо цялото нещо да бъде разглобено. Има и чисто ново алуминиево покритие, което изглежда прекрасно. Но това не е всичко – Microsoft акцентираха, че няма гумен бъмпер около екрана, така правейки горната част на устройството една гладка, цялостна зона.
Вътре също има какво да покаже. Ще се предлага с четириядрен процесор Intel Ice Lake от 10-то поколение, който е два пъти по-бърз от предишната версия на Surface Laptop и три пъти по-бърз от MacBook Air. Що се отнася до графиката, има специален графичен процесор AMD Ryzen Surface Edition. Microsoft са работили в тясна връзка с AMD, за да създадат най-бързия графичен процесор за този клас лаптопи.Имате нужда от по-голям екран? Тогава за вас е новата 15-инчова версия на Surface Laptop 3. Microsoft силно рекламираха контрастното съотношение и високата разделителна способност, въпреки че точни числа не бяха цитирани. Всичко това би трябвало да изцежда батерията, нали? Оказва се, че не. Surface Laptop 3 се предлага с бързо зареждане – събира 80 процента от заряда на батерията за по-малко от час зареждане.
Цените започват от 999 долара за 13-инчовия модел, докато 15-инчовия вариант стартира от 1199 долара. И двата модела ще са налични на пазара от 22-ри октомври.

Surface Pro 7

Най-популярният 2-в-1 на пазара получи ъпгрейд. За начало, има нови Studio микрофони, които са оптимизирани да засичат гласа ви, дори в шумна среда. Идеята е, че ще можете да използвате реч-към-текст в Windows с лекота. Уви, Microsoft не обявиха много други подробности, освен, че ще поддържа USB-C (но дори не споменаха колко портове ще са налични).
Предварителните поръчки на Surface Pro 7 вече са стартирали при цена от 749 долара.

Surface Earbuds

В последно време всички се надпреварват да правят безжични слушалки и Microsoft няма да изпуснат тренда. Активират се с глас, имат двоен микрофон и филтри за намаляване на шума. Могат да работят на всяка платформа и имат калъфче за зареждане за 24-часов живот на батерията. Сдвояването се получава с един клик, а дизайна им е мислен за комфорт през целия ден.Можете да прекарате пръст, за да пропуснете песен или да тапнете двукратно, за да отговаряте на повиквания (подобно на Apple AirPods), дори има интеграция на Office 365 за неща като диктовка и превод на даден език в движение. Microsoft определено залагат на гласовите команди. Surface Earbuds поддържат над 60 езика и дори могат да превеждат на момента, докато говорите.
Слушалките ще са налични на пазара в последните седмици на годината на цена от 249 долара.


Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

Surface Pro X

Новият Surface Pro X е ударът на Microsoft в наистина високия клас 2-в-1. Той е с дебелина 5.3 мм и тегло 1.68 кг, така че е супер тънък и лек. Има 13-инчов дисплей с резолюция 2880 x 1920 и много тънки рамки, което означава, че физическият размер на устройството е останал на същите 12 инча в сравнение с предишните итерации. Що се отнася до вътрешността – има персонализиран процесор Microsoft SQ1, захранващ устройството. Microsoft твърдят, че ARM чиповете в много преносими устройства днес работят при мощност около 2W; SQ1 обаче, работи на 7W. Той има 3 пъти по-висока производителност на ват от Surface Pro 6. Това му позволява да е тънък и лек, но също така да има много по-добър живот на батерията и висока производителност. Освен това има "интегриран AI енджин", което прави Surface Pro X първият компютър с Windows, който има такъв (въпреки че какво точно прави и означава, Microsoft така и не обясниха).Какво още? Това е най-тънкият Surface Pro, който Microsoft са правили. Предлага бързо зареждане, LTE Advanced, мигновено се включва, когато повдигнете екрана и има лесно сменяем твърд диск. Но редмъндци не показаха само Pro X – видяхме и новата писалка Surface Slim Pen с 4096 точки на натиск за висока чувствителност и точност. Писалката се съхранява в специален слот в Type Cover. Когато е в слота, се зарежда, което означава, че трябва да бъде готова за ползване всеки път, когато я извадите. Adobe също излезе на сцената, за да демонстрира Adobe Fresco с помощта на Surface Pen и Surface Pro X. Отзивчивостта на натиск на Surface Pen означава, че можете да използвате инструментите на Adobe за създаване на произведения, имитиращи работа с инструменти от реалния живот. Всъщност, точно като истински молив, можете да обърнете писалката и да използвате задния й край като гумичка.Сред другите полезни опции намираме възможността за поставяне на Surface Pen настрани и прилагайки лек натиск, да добавите още сенки към произведението. Adobe Fresco скоро ще се появи за Surface Pro X, въпреки че не е обявена твърда премиерна дата. Същевременно Surface Pro X ще бъде наличен в началото на ноември, на цена от 999 долара.

Surface Neo

Microsoft очертаха своята визия за бъдещето, елиминирайки конфликта между лаптопа и таблета. Според компанията, Surface 2-в-1 е бил началото, а следващата стъпка се казва Surface Neo. От известно време се спекулираше за подобно устройство, но вече е официално. Surface Neo е с два екрана, комбинирайки лаптоп с таблет, подобно на по-мащабен Galaxy Fold (макар надяваме се, без счупвания и прегъвания). Но за разлика от Galaxy Fold, по средата има дебел, осезаемо забележим шев – вероятно за укрепване на устройството и предотвратяване на проблемите, които идват със сгъваемия смартфон на Samsung. Има вградена клавиатура, която се разгъва отзад и позволява свободно писане. Интересното е, че може да бъде изместена нагоре, за да освободи място за тракпад, или да се премахне напълно, в зависимост от предпочитанията. Когато го обърнете, приложенията на екрана автоматично се преместват, за да няма затруднения, докато се появява Wonder Bar (мислете за него като за по-голяма сензорна лента). Можете също така, да закачите магнитно Surface Pen на гърба и тя ще започне да се зарежда. Всяка страна е с дебелина 5.6 мм, а целият Surface Neo тежи 655 грама. Направен е достатъчно лек, за да се държи в една ръка, независимо в каква ориентация го използвате. Можете да го отворите като книга, след което да сгънете едната страна по гърба, за да гледате един екран.Вътре намираме персонализиран процесор Intel Lakefield, който заема само половината от пространството на нормален PCB чип. Що се отнася до софтуера, Surface Neo ще работи с новообявения Windows 10X (за него, малко по-долу), който е спецално създаден за устройства с двойни екрани. Microsoft твърди, че работят усилено, за да се използва и усеща интуитивно, независимо как е сгънат или разгънат. Ако например, имате приложение на единия екран, можете да го плъзнете до средата на устройството и да го задържите; когато пуснете, приложението ще се разшири към двата екрана. Тапнете върху линк в имейл приложението и ще се отвори в уеб браузър на другия екран. Ако смените ориентацията на екрана (от пейзаж към портрет), всички прозорци ще се преориентират автоматично.


Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019


Surface Neo се очаква да се появи на пазара в края на 2020-та година.

Surface Duo

Но Microsoft не спряха с анонсите дотук. Ако можеш да направиш устройство като Surface Neo, защо да не използваш същата технология и за телефон? Е, точно това са направили със с Surface Duo. На външен вид изглежда като свит Surface Neo – същата форма, същия шев, същите двойни екрани. Подобно на Surface Neo, можете да променяте ориентацията, колкото искате, с оптимизирана операционна система, която работи по естествен и интуитивен начин.Това е "абсолютното най-доброто на Microsoft", което ще работи с "абсолютно най-доброто на Android", заявиха редмъндци. Идеята, според Microsoft е, че два екрана са много по-добри от един, що се отнася до производителността. Вместо да се налага да превключвате приложения на един екран, можете да държите основното си приложение отворено на единия, докато отваряте друго приложение на втория екран. Това би държало основното приложение в ума и на фокус.
Подобно на Surface Neo, Surface Duo ще бъде наличен в края на 2020-та година.


Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

Windows 10X

Microsoft анонсираха следващата версия на Windows 10, която ще е специално създадена с идеята за мулти-екранни устройства. За разлика от Windows RT, обещанията са Windows 10X спокойно да може да работи с десктоп приложения.


Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019


Наследника на Windows 10 ще се появи в края на 2020-та година, а първите устройства, които ще дойдат с инсталиран Windows 10X ще бъдат Surface Neo и Surface Duo.
Очаквайте по-подробен материал за всичко, което научихме за Windows 10X.


още по темата

Microsoft X019 – всички новини от Xbox събитието!

Всяка следваща година Microsoft правят все по-голямо и забележително Inside Xbox (X019) шоу
16.11.2019 / 11:36

Станаха ясни детайли за Windows 10X

Задаващата се операционна система няма да само за устройства с два екрана
29.10.2019 / 01:17

Windows 10X ще комбинира десктоп и мобилен интерфейс

Това показва наскоро изтеклата информация за операционната система
29.10.2019 / 08:25

Последните ъпдейти на Firefox подобряват сигурността

Ново контролно табло показва точно колко бисквитки браузърът блокира за ден.
23.10.2019 / 03:21
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.