AMD и Microsoft обявиха нов 15-инчов Surface Laptop 3

На специално събитие на 2-и октомври AMD и Microsoft обявиха първия 15-инчов Microsoft Surface лаптоп, работещ с новите процесори AMD Ryzen. Съвместната работа на инженерните екипи на AMD и Microsoft на ниво силиций, платформа и софтуер даде живот на този 15-инчов лаптоп, балансиран между производителност, живот на батерията и лек и елегантен дизайн.

Surface Laptop 3 съчетава висока изчислителна и графична мощност с оптимизиран системен софтуер, който включва и поддръжка на AMD Radeon FreeSyncтехнология. Лаптопът е насочен към креативните професионалисти, студенти и мобилни геймъри, както и бизнес потребители, които биха оценили комбинацията от преносимост и голям екран. Специалните процесори AMD Ryzen Microsoft Surface Edition и оптимизираният софтуерен пакет са пример за партньорството между AMD и Microsoft, чието начало бе положено преди повече от 10 години с Microsoft Xbox и сега се простира от Azure до Surface, xCloud и Project Scarlett.

"С процесорите AMD Ryzen Microsoft Surface Edition, AMD пуска на пазара най-мощните мобилни процесори за ултратънки лаптопи, които сме създавали досега," каза Рик Бергман, изпълнителен вицепрезидент на групата за изчислителен и графичен бизнес в AMD. "Базираният на AMD Microsoft Surface Laptop 3 е висок клас продукт с 15-инчов екран и 15W процесор, с ултратънък форм-фактор и тегло 1,54 кг. За AMD е удоволствие да си партнира с Microsoft и да продължава да въвежда иновации на пазара."

Ето и първите независими сравнения на новия Surface Laptop 3 с останалите представители на ултракомпактния клас:

AMD и Microsoft обявиха нов 15-инчов Surface Laptop 3

© PCWorld.com


Още за сътрудничетсвото на AMD и Microsoft за реализирането на Microsoft Surface Laptop 3 можете да прочетете в AMD блог и Microsoft Windows блог.
още по темата

Всички анонси от събитието Microsoft Surface 2019

Microsoft използват Surface събитието си през октомври, за да демонстрират на света накъде се насочват за в бъдеще
05.10.2019 / 02:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.