AMD добави поддръжка на Image Sharpening за Vega и Radeon VII

В понеделник AMD пусна нови драйвери за Radeon видеокартите си, които добавиха поддръжка на Image Sharpening технологията към Vega-базираните карти на компанията, включително Radeon VII модела. Този ход дойде след известни брожения, които се появиха сред феновете при първоначалния дебют на технологията и картите, които я поддържаха.

Image Sharpening дебютира първоначално за RX 5700 серията карти на AMD през юли. Ето как компанията описа технологията тогава: "Radeon Image Sharpening (RIS) използва интелигентни алгоритми, за да изостри определени зони от изображението, когато има нужда, намалявайки размазването, което се появява при използване на различни методи за anti-aliasing, както и при пускането на игри на по-ниска резолюция от нейтив резолюцията на дисплея - всичко това без отражение върху производителността".

По-просто казано, RIS изчиства и прави по-ясно изображението, когато пускате игра на по-ниска резолюция, за да постигнете по-високи кадри за секунда. Много скоро AMD добави опцията и за Radeon RX 570, 580 и 590 картите си с ъпдейт в началото на септември. Тогава започнаха и проблемите.

След този ъпдейт, колегите от PCGamersN попитаха AMD дали RIS технологията ще се появи и при Vega видеокартите, на което компанията отговори, че ще оцени как RIS е приета до този момент, преди да направи пач за други RX карти. Което подразни феновете. Преди RX 5700 серията, Vega бяха най-мощните карти на AMD - флагманите, които се продаваха доста добре през сравнително краткия си живот, главно заради бума в криптовалутите и копаенето с тези карти. Геймърите, които по някаква причина са инвестирали в карти Vega, се почувстваха засегнати и пренебрегнати.

Последва истинска буря в Reddit с различни теми, вариращи от "Разбира се, че искаме RIS за Vega" и "Глупаво е да не датете RIS на Vega потребителите". За да бъдем честни към AMD, компанията обърна внимание на феновете си и всеки с Vega карта може да свали новите драйвери - Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.9.3 , които поддържат Image Sharpening.
още по темата

Nvidia: По-високите кадри водят до повече успехи в игрите

Играещите на 240fps има предимства, пред тези с 144fps
06.12.2019 / 12:03

AMD с нови пакетни предложения от хардуер и игри

Нови чипове и видеокарти дават достъп до Borderlands 3, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint и The Outer Worlds
02.10.2019 / 08:19
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.