Конзолата Atari VSC все още е доста далеч от официална премиера, но вече имаме информация за селекцията от ретро игри, които ще бъдат достъпни (когато все пак се появи). Atari са сключили сделка с Antstream, за да предложат оптимизирана и разширена версия на Arcade селекцията на компанията, срещу месечна такса, разбира се. Услугата ще е ексклузивна за VSC и ще даде достъп до над 300 заглавия на Atari, плюс още хиляди от други ретро платформи - Nintendo 64 или Neo Geo например.

В месечния абонамент ще има и интересни състезателни елементи - като глобална класация за най-висок резултат по игри, както и различни предизвикателства в социалните мрежи. Услугата ще поддържа както класическия джойстик, така и по-модерни контролери. Колекцията от игри ще бъде налична и от други устройства, ако потребителите имат VCS акаунт.

VSC версията на Antstream Arcade ще струва 10 долара на месец или 96 долара на година, след като приключи 30-дневният пробен период. Това е поредният абонамет, който трябва да бъде поддържан, ако вече имате PS Plus или Netflix, Spotify или каквото още се сетите. Което идва да покаже, че сме в ерата на софтуера като услуга и нещата едва ли ще се променят към по-добро. Е, винаги можете да си купите класическо Atari и физически касети с игри, но компаниите твърдят, че облачните услуги са по-удобни и евтини... Дали?